o možnosti vyrazit mezi rodilé mluvčí, kteří nemluví česky, jste neuvažoval?
To záleží hodně na tom, odkud Maik je. Mě už to taky pár lidí radilo, ale u nás na cizince jednoduše nenarazím
o možnosti vyrazit mezi rodilé mluvčí, kteří nemluví česky, jste neuvažoval?
To záleží hodně na tom, odkud Maik je. Mě už to taky pár lidí radilo, ale u nás na cizince jednoduše nenarazím
Což takový výlet do Londýna? (krom fajn výletu to taky působilo alesooň na mě dost motivačně být v prostředí, kde je ta “anglická realita” ) Ale samozřejmě záleží dost na financích.
Ale naprosto souhlasím s p.Svozílkem, hlavně v tom, že je fajn zkoušet a když najdete vhodného učitele, tak u něho zůstat, tyhle věci dost ovlivňují učení (je to jako fotbalový kouč, taky jako hráči vám může a nemusí sednout jeho taktika:-D ).
Je zajímavé, kam až se ta debata dostala. Já si původně stěžoval, že
při studiu dle standardních učebnic byste do Anglie mohli vyrazit za hodně
dlouho.
Shodou okolností jsem byl v Londýně po cca 10 měsících studia
angličtiny na 4,5dne. Jako „standardní“ turista ale moc možností mluvit
nemáte. Pár vět na recepci, obchodě, restauraci, výhoda je ulice – tam
chvíli počkáte a cvičně zkusíte se stejným dotazem někoho jiného.
Popravdě víc vět stejně nedáte, zhruba v 1/3 případů vůbec nechápete,
co vám říkají, tak to nějak ukončíte a zkusíte někoho jiného.
PS: skypicker.com má aktuálně zpáteční letenku za 1,5tis.Kč / osoba,
dvoulůžkový pokoj vidím na booking.com za 1,3tis.Kč /noc/2 lidi.
Je zajímavé, kam až se ta debata dostala. Já si původně stěžoval, že při studiu dle standardních učebnic byste do Anglie mohli vyrazit za hodně dlouho.
Shodou okolností jsem byl v Londýně po cca 10 měsících studia angličtiny na 4,5dne. Jako „standardní“ turista ale moc možností mluvit nemáte. Pár vět na recepci, obchodě, restauraci, výhoda je ulice – tam chvíli počkáte a cvičně zkusíte se stejným dotazem někoho jiného. Popravdě víc vět stejně nedáte, zhruba v 1/3 případů vůbec nechápete, co vám říkají, tak to nějak ukončíte a zkusíte někoho jiného.
PS: skypicker.com má aktuálně zpáteční letenku za 1,5tis.Kč / osoba, dvoulůžkový pokoj vidím na booking.com za 1,3tis.Kč /noc/2 lidi.
Máte pravdu v tom, že se standartní učebnice (a ani učitelé)
nevěnují přiliš výslovnosti a to je velikánská chyba. Proto je pak
výsledek takový jaký píšete.
Navíc je pro české ucho britská angličtina těžší (co jsem byl v USA
tak jsem Američanům rozuměl za chvíli skoro všechno, ale s pár Brity co
tam byli jsem měl solidní problém hodně dlouho).
Vše se dá dohnat jen a jen tréningem a tím, že tam chvíli strávíte si
určitě pomůžete. Pokud můžu sám doporučit: když tam budete,
nepřemýšlejte česky, nemluvte česky – ani nenadávejte česky
, to
mi pomohlo snad nejvíc. Nezdá se to, ale když člověk večer ulehne a začne
uvažovat v češtině, udělá tím krok zpět. Jinak když se zatím
nemáte úplně k tomu mluvit k lidem na ulici, stačí je alespoň tajně
poslouchat. Když se přeneseme přes nemorálnost tak to je najednou
ta krásná neučebnicová reálná angličtina.
Jinak u těch oslovování lidí, je fajn se ptát třeba kam by doporučili jít apod., rádi budou sdílet SVŮJ názor. Někteří nemusí mít čas, ale někdo se vždycky najde.
Máte pravdu v tom, že se standartní učebnice (a ani učitelé) nevěnují přiliš výslovnosti a to je velikánská chyba. Proto je pak výsledek takový jaký píšete.
Navíc je pro české ucho britská angličtina těžší (co jsem byl v USA tak jsem Američanům rozuměl za chvíli skoro všechno, ale s pár Brity co tam byli jsem měl solidní problém hodně dlouho).
Vše se dá dohnat jen a jen tréningem a tím, že tam chvíli strávíte si určitě pomůžete. Pokud můžu sám doporučit: když tam budete, nepřemýšlejte česky, nemluvte česky – ani nenadávejte česky , to mi pomohlo snad nejvíc. Nezdá se to, ale když člověk večer ulehne a začne uvažovat v češtině, udělá tím krok zpět. Jinak když se zatím nemáte úplně k tomu mluvit k lidem na ulici, stačí je alespoň tajně poslouchat. Když se přeneseme přes nemorálnost tak to je najednou ta krásná neučebnicová reálná angličtina.Jinak u těch oslovování lidí, je fajn se ptát třeba kam by doporučili jít apod., rádi budou sdílet SVŮJ názor. Někteří nemusí mít čas, ale někdo se vždycky najde.
A nejezdit do hotelu, ale zvolit homestay. Vlastní zkušenost
Lucy: máte pravdu s tím, že hotely nejsou to nejlepší, ale jak na to? pokud tam člověk jede poprvé či tam není zorientovaný, nemá moc jinou volbu
Pokud nejedete s průvodcem, tak je v podstatě jedno, jestli se potřebujete dostat do hotelu nebo na soukromou adresu. A před cestou je dobré projet internet a zjistit si co nejvíce o místě kam jedu. Jednoduché to není, to je bez debat.
Pokud nejedete s průvodcem, tak je v podstatě jedno, jestli se potřebujete dostat do hotelu nebo na soukromou adresu. A před cestou je dobré projet internet a zjistit si co nejvíce o místě kam jedu. Jednoduché to není, to je bez debat.
To určitě ne, ale právě myslel jsem jak si vlastně tedy ten homestay místo hotelu zajistit
Rezervuje se to stejně jako hotel, rozdíl mi v tom nepřipadá
Jinak, osobní zkušenost mám s airbnb.com a ještě znám homestay.com. Google najde určitě další
Jo takhle aha… a když máte vlastní zkušenost, nebála jste se? Myslím tím, jestli je to důvěryhodné takovéhle služby..
Vidíte, tak to mně ani nenapadlo, bát se. Každý hostitel tam má reference, tak pár jsem jich zkoukla, rezervovala, zaplatila kartou a žádný problém nenastal.
Páni, obdivuji Vaši bezprostřednost
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.