Help for English

Rady

Dobrý den, píši Vám poprvé a chtěla bych se zeptat, je-li možné za rok se naučit od A2-B2, kdyby ano, prosím napištemi nějaké rady..Děkuji

Podobné téma už se tady párkrát na fóru probíralo, i když možná z B2 na C1, na čemž ale ani tak nezáleží, protože ty rady obecně jsou v podstatě pořád stejné.

Zkuste prolistovat fórum, jistě něco k tomuto tématu objevíte.

Záleží především na Vás, Vaší vůli a přístupu ke studiu. Někomu jde učení snáze, jiný tomu potřebuje věnovat času více. Důležité je učit se pravidelně, efektivně a nezanedbávat žádnou složku jazyka (poslech, četba, gramatika, konverzace). Zpestřete si studium poslechem anglických podcastů, rádií, sledováním filmů a seriálů, četbou knih, časopisů a článků, ale i konverzací, nebo třeba dopisováním si s přáteli..

V neposlední řadě zvolte takové materiály ke studiu (učebnice, stránky) nebo kurs, který vám bude vyhovovat. Doporučuji začít zde, na těchto stránkách.

Možné to je, určitě. Ale nedoporučuju zanedbávat základy a hrnout se například hned na testy, které jsou určeny pro B2. :) Doporučovala bych kombinovat systematický postup hlavně v gramatice a slovní zásobě (učebnice, kurz i s konverzací a trénováním psaní) s “náhodným” procvičováním ostatního – dopisování si, skype, filmy, jednodušší knížky, články na internetu…, kde si naučené zopakujete, procvičíte a hlavně zažijete. :)

Teoreticky je možné vše, koukám li však na zadní obálku učebnic New English File tak vidím:
Pre-Intermediate = A2 – B1
Intermediate = B1 – B2
Takže Vaším cílem je probrat za rok 1,5 učebnice. Standard v našich končinách však je 2 roky na učebnici, spíš víc.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Maik vložený před 10 lety

Teoreticky je možné vše, koukám li však na zadní obálku učebnic New English File tak vidím:
Intermediate = B1 – B2
Takže Vaším cílem je probrat za rok 1,5 učebnice. Standard v našich končinách však je 2 roky na učebnici, spíš víc.

Myslíte, že standard v jinejch končinách je nějak výrazně lepší? :-)

Intermediate = B1 – B2

No, v kurzu, kam jsem chodila byl standard 1 lekce ročně. Takže možné je opravdu vše :). (ale pravda je, že k učebnici jsme se dostali tak 2× do roka, jinak to bylo takové to kecání o ničem). Jinak, samouk to zvládnout může, má-li pevnou vůli. Kurz ani náhodou, vždycky se najdou brzdy, které se vlastně ani nic naučit nechtějí.

U nás taky máme “brzdy”, měl jsem s tím problémy ale přemohl jsem se a začal se ozývat. Tak se to trochu zlepšilo.
Ale myslím, že by si to měl hlídat lektor, například tahle věc mi vadí ale nějak jsem nenašel sílu se ozvat, jde o věci typu:
“Čtyři z vás tu minule nebyli tak to proberu (vysvětlím atd) znova” – sedí nás tam 6, plný počet je 12 ale to bylo jen párkrát na začátku kurzu.
Co by se asi stalo kdybych odešel a požádal o vrácení peněz za tu jednu lekci…

V jiných končinách, předpokládám, mají plán za jak dlouho tu knihu probrat a ten dodržují.

U nás taky máme “brzdy”, měl jsem s tím problémy ale přemohl jsem se a začal se ozývat. Tak se to trochu zlepšilo.
Ale myslím, že by si to měl hlídat lektor, například tahle věc mi vadí ale nějak jsem nenašel sílu se ozvat, jde o věci typu:
“Čtyři z vás tu minule nebyli tak to proberu (vysvětlím atd) znova” – sedí nás tam 6, plný počet je 12 ale to bylo jen párkrát na začátku kurzu.
Co by se asi stalo kdybych odešel a požádal o vrácení peněz za tu jednu lekci…

V jiných končinách, předpokládám, mají plán za jak dlouho tu knihu probrat a ten dodržují.

Plán na probrání látky je tak akorát na SŠ/VŠ, v jazykovkách to moc nefunguje, protože jich je šíleně moc a každá se snaží co nejvíc zalíbit pokud možno každýmu. Někde jsou schopný otevřít kurz třeba o půlnoci, pokud na něj bude chodit dost lidí…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.