Help for English

Navrhy na vylepseni webu

Dobry den,

predem velice dekuji za tyto stranky. Ziji jiz pul roku v UK a kdyz jsem sem prijela, mela jsem zasebou jen kratke samostudium s pomerne matouci ucebnici Time To Talk .. Nyni jsem ve skole na urovni intermediate a moje profesorka mi doporucila prosincovy test FCE .. nevim nevim, snad to zvladnu, jsem pilny student :) a vase stranky mi velice pomohly!

Tedy myslim si ze by nebylo spatne, vsechny nejen gramaticke pojmy, psat hned do uvodu i anglicky. Vzhledem k tomu, ze jsem se zacala anglicky podrobne ucit az v UK nemam zdani jake jsou ceske ekvivaletny pro nektere z casu atd. Velmi by to usnadnilo hledani a verim, ze nejen mi.

Dekuji

Gramatický přehled pojmů (i s jejich anglickými ekvivalenty) připravuji, objeví se v průběhu léta.

Ahoj janinkawe,
zmiňuješ se zde o matoucí učebnice Time To Talk, ktrou spousta mojich známích považuje za jednu z nejlepších.Můžeš mi, prosím, napsat co je na ní matoucí. Uvažovala jsem o jejím pořízení, ale teď nevím…
Moc dík

Mata:
No nevim, muj znamy ktery anglictinu vyucuje na Ostravske univerzite, ktery me pripravoval poslednich 14dni pred odjezdem se do ni podival, precetl si par vysvetleni gramatiky a pravil, ze chape, proc to do ted nechapu … myslim ze vysvetleni nekterych gramatickych jevu je tam pomerne nedostatecne a jak jsem psala matouci .. clovek to pak pochopi spatne a to je horsi nez kdyby to nepochopil vubec :( ale co se tyce procvicovani, posloupnosti atd. je OK takze ke studiu s profesorem bych ji doporucila ale ne pro samostudium ..

Marek Vit: Dekuji budu se tesit.

Děkuji za info. Chtěla jsem si tu učebnici pořídit pro samostudium, takže asi budu hledat jinou. Mohl by mi někdo nějakou doporučit? Jsem asi tak na úrovni intermediate a chtěla bych to dotáhnout na upper.

Pokud jste INTERMEDIATE, potom si myslím, že by problém neměl být neměl. S materiály pro samouky je to nejhorší pro začátečníky…

Co Vám doporučit? Na gramatiku existuje spousta věcí, např. klasické Murphyho GRAMMAR IN USE. Ale trochu komplexnější je Cambridgská GRAMMAR FOR FCE. Na rozšiřování slovní zásoby je vcelku dobrá série ENGLISH VOCABULARY IN USE. Ale stejně, důležité na éto úrovni je mít rozmanitost různých věcí, které pro studium používáte, kombinovat vše s četbou, poslechy, mluvením se skutečnými lidmi. Neexistuje jedna kniha, která by vás na tu vyšší úroveň dovedla.

Dobrý den, děkuji za radu, určitě si nějaké z výše jmenovaných učebnic pořídím a vrhnu se na ně hned o prázdninách. Já jsem nejdříve čekala na učebnici od nakladatelství Leda „Angličtina pro pokročilé samouky“, ta měla vyjít už na pozim 2006, ale stále se to zdržuje a já už nemám trpělivost.

Dobrý den,tento Web je opravdu úžasný a já se až skoro stydím napsat,že mi zde přeci jen něco chybí.Jedná se o slovník frázových sloves,kde by byl český překlad.Je zde celkem velký výběr testů na toto téma,ale malá možnost jak se tato slovesa naučit,kromě doporučených webů.Tam jsou však fr.slovesa vysvětlována anglicky a i když nejsem už začátečník ,přeci jen bych uvítala český podrobnější překlad.Mohl by mi někdo poradit učebnici nebo slovník na frázová slovesa s českým překladem?Děkuji

Něco takového plánuji… snad se k tomu i dostanu.
Jinak frázová slovesa s překladem jsou v každém lepším slovníku.

Právě vyhledávání ve slovnících a hlavně určování jaké fr.sloveso se učit je dosti zdlouhavé.Ale vaše připomínka o slovnících mě přivedla na nápad udělat si zatím slovníček svůj.Použiji všechna frázová slovesa z vašich testů a pomocí slovníku si je přeložím,protože předpokládám,že v těchto testech se vyskytují ta nejběžnější.
Dnes mi přišlo Vaše CD LL a musím říci ,že jste mé očekávání nezklamal.Mohu díky Vašemu programu zábavným způsobem učit anglická slovíčka 10letého syna,který je dislektik.Zatím u Vašeho programu sedí asi druhou hodinu a nemohu ho od ,,hraní ,,s anglickými slovíčky dostat.Vypadá to nadějně. :-Díky

To jsem moc rád!

Vaše stránky jsou super, nejlepší co jsem na netu našla. Každý den sleduju vaše novinky. Měla bych takovou věcnou poznámku. Přivítala bych konverzační témata typu slovní zásoba + fráze, se kterými se setkáme např. na letišti, v bance, na poště atd.

Ok, dobrý nápad. Teď ho ještě zrealizovat. :-)

Dobrý den,
napadlo mě, že by jste mohl do okruhů slovní zásoby přidat i nepravidelná slovesa, abych se je tam mohla učit online i s výslovností! ta mi totiž dělá trochu problém a z kartiček se mi to špatně učí:(
jinak DÍKY za to co děláte!!! mějte se faj Áňa

Ano, časem bychom i tuto fci rádi přidali. Zatím je jen součástí mého software Language Lab (můžete si vytvořit libovolné okruhy nepravidelných sloves, např. podle toho, jak je ve škole či v učebnici probíráte) a ty potom zkouší. Navíc si můžete vybrat, že se třeba chcete zatím učit jen min. čas…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.