Help for English

Jak se řekne anglicky "Já ti dám takovou východní Evropu!"?

 

ahojte, pred nedavnom som na internete narazil na otazku vo fore, na ktoru nikto zatial autorovi nezodpovedal. Skusim ju teda vlozit sem, mozno si stym niekto z vas poradi :) dakujem za tipy

Dejme tomu, že mi někde v hospodě řekne nějaký ožralý Brit nebo Američan, že je Česko ve Východní Evropě a já jako správný vlastenec mu budu chtít anglicky říct “Já ti dám takovou východní Evropu!”. Prosím o co nejpřesnější překlad, jak byste něco takového řekli. Můžete, pokud v tom je rozdíl, napsat verzi pro britskou angličtinu a americkou anfličtinu. Také můžete napsat doslovný překlad i verzi upravenou, aby člověk nezněl jako cizinec když tuto větu bude pronášet. Děkuji.

I'll show you Eastern Europe!

Já bych řekl : Eastern Europe my ass!!!

Ale na druhou stranu bych nic takového neřekl, protože sice geograficky patříme do středu, ale ekonomicky a mentalitou jsme východem dost poznamenáni.

Možná máme podobnou mentalitu jako Holanďané, ale naše dálnice, služby a potraviny dost zaostávají. Pokud chcete přesnější překlad, pak použijte to, co napsal boffin.

Surgeon: To je bohužel naprostá pravda. S tou mentalitou bych nás ale s Holanďany tedy nepřirovnával. Naopak si myslím, že mentalitou jsme ještě o něco více na východ než nejvýchodnější země Evropy.

Pro zajímavost.: https://i.redd.it/…ndh786fz.png

A tady ještě jeden jen pro pobavení: https://i.imgur.com/kHtzcI2.jpg

Jinak pro Brita je všechno kromě Německa a Francie Eastern Europe. Já žiju v UK a to, že ČR je “central Europe, not Eastern Europe” říkám jen ze srandy a naposledy mi kamarád v práci (Brit) vtipně odvětil “It's the eastern part of the Central Europe though, isn't it?”. :-D

A Američany vůbec neřešte, ty nějakou Czech republic neznají vůbec a nebo si myslí, že je to část Ruska. ;-)

ďakujem za preklady :) aj za obohatenie témy anketami :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.