Zdravím Vás všechny,
chtěl bych využít této cesty a poprosit Vás o radu (y) v oblasti studia angličtiny.
Neustále se potýkám s tím, že se točím jak vítr v bedně a snažím se naučit anglický jazyk. V současné době tuto myšlenku podporuji ještě tím, že se snažím dálkově o dodělání vysoké školy.
Bohužel vzhledem k vytíženosti v současném zaměstnání, již nezbývá mnoho mentální síly pro vůli chtít se každodenně vzdělávat.
Měl bych na Vás proto pár otázeček, na které doufám, že zde na fóru naleznu odpověď:
- Hodně cestuji – hledám proto nějaké vzdělávací kanály, které by mi usnadnili studium angličtiny poslechem. Mám vcelku dobrý sluch a myslím, že bych se tímto způsobem mohl hodně naučit. Zkoušel jsem rádio BBC a ZET, které ovšem vysílá jen občas. Nemáte prosím tipy na audioknihy uzpůsobené falešným začátečníkům? Články s překlady prostě cokoli, co bych si mohl pouštět v autě při pracovních cestách. Rád bych takto spojil příjemné s užitečným
- Aplikace – Duolingo atd. – něco podobného jsem již zkoušel, každopádně beru toto jako jednu z dalších možných forem jak se dostat do anglického jazyka. Nemáte prosím tipy na nějaké aplikace?
- Zkoušel jsem i program 2000 slovíček apod.
- Interaktivní výuka – pro mě značka ideál. Najít stránky, kanály cokoli. Probrat si látku např. přítomný čas – projít teorii a pak k tomu mít sadu několika testů, kde bych si mohl naučenou látku probrat a rovnou vyzkoušet
- Psaní si s někým – vím, že existují kanály, kde se dá chatovat s lidmi ve stejných úrovních. Máte s tím někdo prosím zkušenosti.
- Učebnice, stránky, Youtube, kde by byla látka dobře vysvětlena a zpracována? Něco jako jakýsi lexikon, který bych mohl mít při sobě. A kdykoli se do něj mrknout.
- Tipy na dobré jazykovky v Plzni. – Kurzy, učitelé
Předem bych Vám chtěl poděkovat za Vaše rady.
V.