Help for English

je uvedeno, že .....

Ahoj.
Najde se prosím nějaká dobrá duše, která mi pomůže vysvětlit, jak se prosím v angličtině vyjadřují věty typu:

V zadání požadavku je uvedeno že… Ve formuláři je uvedeno, že musíte .....

Napadají mne slovíčka typu say/listed/men­tion. Vyjádřil bych to asi takto “The request says that… nebo The form says that…”. Je to prosím možné?

Také se mi nabízí možnost vyjádřit to pomocí existenční vazby "There is ", ale nevím jak bych to napojil na výše uvedená slovesa.
Pomůžete prosím?
Děkuji Vám

Ano, SAY je vhodné.

Viz také “Co je tam napsáno?”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 5 lety

Ano, SAY je vhodné.

Viz také “Co je tam napsáno?”.

Ahoj Franto. Díky za nasměrování na článek. Šlo by to vyjádřit i jiným způsobem než say, nebo se to používá pouze takto.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pavel Dvořák vložený před 5 lety

Ahoj Franto. Díky za nasměrování na článek. Šlo by to vyjádřit i jiným způsobem než say, nebo se to používá pouze takto.

Existuje např. formálnější sloveso STATE (uvést něco, prohlásit – oficiálně, v dokumentu apod…)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 5 lety

Existuje např. formálnější sloveso STATE (uvést něco, prohlásit – oficiálně, v dokumentu apod…)

Díky moc za komentář a pomoc.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.