Help for English

Hitparáda HFE

Již nějakou dobu bych rád sestavil žebříček nejlepších kapel a muzikantů, které tu máme. Byl bych moc rád, kdybyste mi v tom pomohli.

Napíšu sem seznam všech skupin, které v sekci Zábava/Hudba jsou, po vás bych chtěl, jestli byste mi nenapsali (jako příspěvek do tohoto fóra), deset kapel, které se vám NELÍBÍ.

Já to cca za týden dám dohromady, a vyberu řekněme 10 – 20 těch, které se mezi ‚nelíbí‘ objevovaly nejméně a o těch budeme dále hlasovat.

Chtěl jsem to udělat jako soutěž, ale oni by lidi hlasovali jen tak, aby vyhráli, aniž by si písničky třeba poslechli. Proto bych vás tímto chtěl poprosit o pomoc.

Jen pozor, že se vybírá, které se vám NELÍBÍ, a které tedy můžu z velkého hlasování potom vyřadit.

Zde je seznam kapel. Prosím prosím zkuste si je poslechnout a teprve potom hlasovat.
---------------------------------------
Sleepy Kingdom
Rapture
The Clintons
Escape from Earth
Priscilla Ahn
Ryan Montbleau
Addison Road
Schuyler Fisk
(intheclear)
Jag Star
Scott Haskitt
Chamberflow
Josh Ryan
The Static Age
Laura Doyle
Evan and Jaron
Alexi Murdoch
Michelle Malone
Jaylene Johnson
Burlap to Cashmere
Kyf Brewer
Kevin Max
Jan Krist
Matt Epp
Elk City
A Girl Called Eddy
Patrick Park
The 88
Adam Merrin
Pocket Elephants
Rogue Wave
Mojave 3
The Scenic
Keith and Renee
Matthew Ryan
Turin Brakes
---------------------
Ve svém příspěvku v diskusi prosím jen pod sebe vypište těch deset nejhorších.

Díky!

To bude těžké rozhodování :) Ale určitě poslechnu a napíšu.

Jo, je toho hodně… ale až z toho vybereme nějakou tu desítku nejlepších, tam už se potom bude hlasovat líp.

To teda fakt nebyl lehký úkol, ale co bychom pro Vás neudělali, když se tak pěkně staráte o naši angličtinu.:-)
Nejsem tu moc dlouho, tak jsem to musela procházet pěkně jedno po druhém a musím teda říci, že výběrem baladických písní jste mi to hodně ztížil a nebylo lehké něco vyškrtat (ještě bych tam někde ráda potkala i Dido). Zato jsem neměla moc problém s metalovými skupinami nebo nástroji, což asi bude opačný případ u mladší generace.
Netvrdím, že se mi v mém seznamu nelíbí úplně všechny, ale něco jsem holt vybrat musela, takže:
1.(intheclear)
2.Escape from Earth
3.The Static Age
4.Sleepy Kingdom
5.Rapture
6.The 88
7.Pocket Elephants
8.The Scenic
9.Michelle Malone
10. Scott Haskitt

Tak to by bylo snad vše. :-)

Rozhodováni to nebylo fakticky jednoduchý neboť mám podobný vkus jako vy, no ale dalo se :-)

Pocket Elephants
Matt Epp
Adam Merrin
A girl Called Eddy
Kevin Max
Burlap to Cashmere
Mechelle Malone
(intheclear)
Addison Road
Sleepy Kingdom

Strávila jsem příjemný večer s Vašimi písničkami, poslouchala jsem, hodnotila, musím říci, že mi to dalo dost zabrat. Vybrat písničku, která se mi nelíbí nelze! :-)
Musela jsem vybrat stupnici: – Písničky, (interpreti),kteří jsou mí favorité a které poslouchám hodně často.
- Další, které (kteří) se mi moc líbí
- Ti, kteří se mi líbí
Podle stupnice 1 – 5 jsem vybrala:

1. Rapture
2. The Clintons
3. Escape from Earth
4. Adison Road (škoda, přeškoda)
5. (intheclear)
6. Chamberflow
7 The Static Age
8. Adam Merrin (ach jo)
9. Rogue Wave
:-(
10. The Scenic

Nápad je to bezvadný, tak budu zvědavá, jak to dopadne.

Zadání není vůbec jednoduchý, vybírala jsem poměrně dlouho a těžce, ale nakonec jsem vybrala následující :

1.Adam Merrin
2.Escape from Earth
3.(intheclear)
4.The Static Age
5.The Scenic
6.Michelle Malone
7.Pocket Elephants
8.Rogue Wave
9.Sleepy Kingdom
10.Kyf Brewer

Chtěla jsem se jen optat, jestli je nějaký termín, do kterého je možné zasílat 10 zvolených písní bez naděje na postup? Do rubriky „zábava“ jsem se dostala až po této výzvě a je opravdu z čeho vybírat. Chce se mi ale poslechnout si všechny písně postupně včetně přiložených rozhovorů či testíků. Tak aby člověk věděl, jak si to časově rozložit. Jinak je to bezva nápad! Člověk se seznámí i s muzikou, kterou ještě neobjevil. Předem dík za upřesňující info!

no, nespěchá to, ale řekněme do 20. února? Určitě budu rád, když si to důkladně poslechnete. O to jde. Právě jsem se bál, že kdybych to udělal jako soutěž, lidi by si to pořádně neposlechli a jen tak by napsali prvních pár, c o se jim nezdály a to by potom ztratilo smysl.

Děkuji moc za ujasnění. Snad se to šikne i ostatním zainteresovaným :-)

Začala jsem s tím včera a teď jsem uspěšně dokončila poslouchání. Ke každé písničce jsem si hned napsala hodnocení a nejhůře dopadli tito interpreti:
1.Keith and Renee
2.Priscilla Ahn
3.Ryan Montbleau
4.Alexi Murdoch
5.Michelle Malone
6.Burlap to Cashmere
7.Matt Epp
8.A Girl Called Eddy
9.Patrick Park
10.Pocket Elephants

Tak zde je můj seznam deseti interpretů, již bohužel neaspirují na „top ten“:

1. Pocket Elephants
2. Kyf Brewer
3. Jaylene Johnson
4. Adam Merrin
5. Michelle Malone
6. Evan and Jaron
7. Scott Haskitt
8. Schuyler Fisk
9. Escape from Earth
10. The Clintons

Hlavním kritériem pro jejich vyřazení bylo pro mě to, že bych je od sebe ve své kategorii skoro neodlišila, že jim dle mého soudu chyběl nějaký hudební nápad a nosná melodická linka. A někdy to nezachránil ani sebelepší text :-(

Poznámka: Elk City, uvedené v seznamu, jsem vůbec nenašla, a to ani přes centrální vyhledavač. Třeba jsem nebyla dost pozorná:?:

Povzdech: Trochu mi v tom výčtu chybí více zastoupena anglická(resp. britská), irská, australská tvorba. Něco zajímavého anglofonního by se našlo i v JAR. Tak to možná pro budoucí výběr dalších interpretů. Ono by to vneslo do výběru možná větší melodickou variabilitu… To mě jen tak napadá, proč mi některé písně v mnohém splývaly…

Návrh: Možná by nebylo marné vyzvědět, kteří další interpreti se příznivcům HFE líbí – ať každý uvede třeba své 3–4 oblíbence -, a pokud se tam sejde pár shodných zajímavých tipů, tak je třeba později přidat do seznamu (rubriky). (Jestli tedy bude možné z nich dostat autorská práva :-)

Na druhou stranu jsem objevila pár nových zajímavých úlovků, o nichž jsem dosud neměla zdání, jako je Alexi Murdoch, Burlap to Cashmere či Rogue Wave. To budou určitě mí favorité v hlavním hlasování :-)

danliofer: Elk City nazpívali písničku Everybody Hurts od R.E.M. Taky jsem je nemohla najít :-)

to wenra: Díky za navedení. To víte, já viděla R.E.M. a jen jsem si řekla, že měl Marek Vít štěstí, když z nich dostal práva :-) Je tedy pravda, že to Elk City nazpívaly po svém… I když originál je originál – nějak mám v hlavě stále ten tklivý tembr frontmana R.E.M.

Nojo, ale práva od Warner Bros na pravé R.E.M. by nás přišla na několik set Eur. Za Elk City platíme asi jen 1000 ročně.

Je jasné, že Michael Stipe je Michael Stipe.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.