Help for English

REDESIGN?

Je pravda, že tento web je veľmi kvalitný z obsahovej stránky, no z hľadiska designu a estetiky zďaleka nedosahuje takých kvalít, ktoré by si zaslúžil. Redesign by každopádne oživil tento web a zvýšil by pútavost a popularitu a hlavne by zlepšil dojem, ktorý zanecháva v nových návštevníkoch, pretože oni na prvý krát nedokážu odhaliť obsahovú hodnotu, ktorú v sebe skrýva.

Ak by bol záujem, mohol by som spraviť nejaké grafické návrhy, ktoré by ste posúdili, či sa vám páčia, ale jedná sa len o nakreslenie, nakódovať by si to musel váš programátor. V tom sa vyznám len okrajovo a trvalo by mi to veľmi dlho a toľko času nemám.

Nevím, určitě by se hodilo více názorů. Osobně jsem si na tento design zvykl a nevidím potřebu ho měnit. Kdybych měl investovat čas a energii a popř. peníze do něčeho na tomto webu, bylo by určitě dost věcí, kterým bych dával prioritu vyšší.

Máte nějaké konkrétní připomínky, konkrétní věci, o kterých si myslíte, že nenechávají na nově příchozí dobrý dojem?

To nscnsc: osobně mi design webu přijde velmi funkční. Mám zkušenost, že se někdy ve snaze o zlepšení estetiky zkomplikuje situace uživatelům. Zažila jsem to u webu jedné organizace; ve snaze zatraktivnit web vymysleli podbarvy pod všemi příspěvky a texty tak byly míň čitelné. I když jsou ohlasy proti novému webu, nikdo to nechce měnit, protože se do redesignu vrazily peníze.
Design HFE je – podle mého názoru – velmi přehledný, umozňuje orientaci i novým uživatelům a hlavně nevede k tomu, že se člověk při hledání nějaké věci motá jak pes za ocasem. Je možná trochu strohý, ale to není na škodu; vzhledem k tomu, jakým tempem tu narůstají příspěvky, je dobré, že se zachovává struktura a tím i přehlednost.

Design by mě určitě netrápil. Hlavní je přehlednost a ta tu je. Horší je jen vyhledávání starších článků, když potřebuju vědět, jestli se tu dané téma už někdy řešilo. Jestli a jak by se to dalo zjednodušit ale nevím. Jinak větší prioritou než design jsou (aspoň pro mě) články a recenze a ty mají vysokou úroveň.

Leiah: Myslíte asi vyhledávání ve fóru? Vyhledávání mezi články myslím funguje poměrně dobře. Fórum bychom také rádi vyřešili, ale komplikují nám to uživatelé, kteří pro nová témata diskuse používají slova jako POMOC, či PŘEKLAD, či DOTAZ. V takových věcech se bohužel nedá vyhledávat a takové vyhledávání je potom nerelevantní. Ale řešení hledáme a snad i uděláme.

Jinak souhlasím s tethalkou. Od začátku jsme hledali nějaký hodně jednoduchý a přehledný design. Pokud možno co nejméně věcí okolo, hlavně prostor pro text, kvůli kterému tu lidé jsou. Proto máme jen dva sloupečky, hlavní sloupec pro články a levou lištu s odkazy, slovníčkem apod. Zbytek obrazovky je prázdný, protože nechceme uživatele ničím rušit.

Možná by pomohlo (pokud je to nějak možné) udělat vyhledávání „hledej ve fóru“ s vyhledáváním podle klíčového slova (jako je ve slovníku a článcích). Takže kdybych zadala např. slovo kniha, našlo by mi to, kde všude ve fóru se řešila kniha. Asi to neni ideální, ale aspoň nějaké zpřehlednění by to bylo.

Ja by som design nemenil. Paci sa mi taky minimalisticky. Skor by som sa priklonil k tomu vyhladavaniu vo fore.

Leiah: Ano, to by šlo, ale lidé by klíčová slova museli zadávat a nebo bychom museli mít „moderátory“, kteří by dění na fóru usměrňovali, případně opravovali názvy témat a doplňovali klíčová slova. Jinak by takové hledání bylo silně nerelevantní…

Jak jsem již říkal, uživatelé si většinou vlůbec nedají práci ani s tím,a by nějak jasně svoje téma pojmenovali.

je pravda ze krasa je v jednoduchosti a design by urcite nemal komplikovat orientaciu na stranke. Tento web je dobry a jednoduchy z hladiska funkcnosti, ale posobi velmi zastaralo. Napriklad ten farebny prechod z bielej do oranzovej na tych okienkach je velmi neprofesionalny a rusivi element, ktory vobec nezapada k zvolenemu layoutu.

Neslo by o ziadne velke zmeny, vsetko by bolo na svojom mieste tam kde je aj teraz, akurat by sa trochu pozmenili farby, nieco posunulo o kusok vyssie alebo nizsie, zvacsil by sa header (ten obdlznik uplne hore) a dal by sa donho nejaky moderny obrazok s ludmi ktory sa prave ucia anglictinu a prelinal by sa s logom HFE. Pre programatora by to znamenalo iba prepisat par cisel a nastavit nejaku tu farbu popripade pozadie. Praca na max. 20 min.

Když slyším slovo moderní, tak se mi otevírá kudla v kapse…

moderny neznamena nutne kycovity ako si to ty predstavujes…ty nosis trenky po svojom starom otcovi? :D

nechcem nikoho nutit ale mna tieto veci proste bavia a fascinuju. Chapem ze v takejto komunite sa tazko presadzuju nove zmeny a mate to radi tak ako to je. Ale ked si najdem cas tak spravim nejaky ten image ako by to mohlo vyzerat. Ked to nebudete chciet nevadi, skusim nieco aj tak len tak pre zabavu :-)

kuk sem ako vyzeraju moderne stranky http://browse.deviantart.com/designs/web/?…

nscnsc: Stránky, na které tu odkazuješ, jsou sice moderní, ale použiješ je spíše na různá portfolia nebo firemní weby.

Já osobně bych HFE neměnil. Když se něco už mění, nastávají potom problémy v jiných prohlížečích. A to by určitě nebyla priority nejvyšší úrovně.

Co by mohlo být kompromisem. Defaultní HFE by bylo stejné jako teď. A v nastavení by si uživatel mohl nastavit barevné rozhrání stránky. Podobné je tu i ve SmartTests, kde si můžeme zvolit zelený design.

nscnsc: já na ten Váš odkaz kouknul a HFE se mi jeví jako lepší.
Osobně bych nic neměnil.

nscnsc: na tom doporučovaném webu mi vadí ty podbarvy, navíc má dost jiný obsah, nenašla jsem tam moc textu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.