Help for English

REDESIGN?

to nscnsc:
Naprosto nevidim nic uzasneho na obdelnikach uplne nahore, ktere jsou pres pul stranky a aby jsi se dostal k textu tak musis rolovat dolu jak silenec :-( a nebo hledat zaludne skovany odkaz v roztomilem obrazku. Asi takhle to co ozivuje popularitu a poutavost tohoto webu je informativni hodnota clanku, ktere tu jsou a kdyz se chci podivat na pekny obraz tak se na nej jdu podivat do nejake on-line galerie, kde opet predpokladam, ze nebudu rusena jinymi efekty. Navic ja mam Markovo zachranny kruh rada a dodnes se mi neokoukal, ale efektni pozadi napr. ve Firefoxu nebo wallpaper na monitoru menim casto, protoze po mesici uz me nebavi.

edit: A to nemluvim o tom, jak tahle moderni grafika muze zpomalit chod celeho webu a je nas tady dost, kteri chodime na tyto stranky pres mobil.

S tím mobilem naprosto souhlasím. Většinou ráno ještě než jdu do školy, kouknu na HFE na mobilu přes Wifi. A jsem rád, že načítání netrvá moc dlouho. Nebylo by vůbec špatné nějaké upravené zobrazení pro mobily, ale to je asi možná složitější, nevím, jak to funguje. Ale stačí mi to. Jen kouknu do fora, nebo na nový článek.

McKay: upravení zobrazení pro mobily vidím jako přínosné a určitě bych se tomu nebránil.

Změnu vzhledu jak navrhuje nscnsc vidím jako trochu zbytečnou. Návrhy v odkazu se rozhodně pro web tohoto typu NEHODÍ. Návrh s lidmi jak se učí angličtinu nebo motivy z anglicky mluvících zemí beru tak trochu jako ohrané klišé. Kolik jazykových škol a podobných stránek toto mají? Osobně se mi to enlíbí a přijde mi to jako laciné divadlo… obrázky šťastných lidí, kterým jde učení na dané stránce či v dané škole jistě úplně samo, bez námahy…

Rád jsem si přečetl názory dalších. Bál jsem se, že je skutečně o takové věci zájem.

Tento vzhled jsme volili záměrně, ne proto, že jsme na nic jiného neměli, nebo že bychom to nedokázali naprogramovat, ale proto, že jsme chtěli co nejvíce vyrušit rušivé a znepřehledňují­cí prvky.

… obrázky šťastných lidí, kterým jde učení na dané stránce či v dané škole jistě úplně samo, bez námahy… :-D :-D :-D :-D to je fakt dobrý, díky za prodloužení života :-D :-D :-D

tie ukazky stranok som dal len pre zaujimavost, samozrejme ze takto by sa HFE urcite nezmenila, to by som ja ani nedokazal, to su tie najlepsie z najlepsich. Zo strankami v mobile som sa este ani nestretol takze neviem ako to vyzera v nich.

to nscnsc: Američané s oblibou používají přísloví: If it ain't broke, don't fix it. Tak co kdybychom se toho drželi. ;-)

No aby som to vysvetlil. Ak ide o to mat tuto sranku pre komunitu 30–40 ludi ktory ju pravidelne navstevuju a sem tam sem zavita nejaky novacik co si nevie rady z nejakou vetou, tak netreba nic menit. Vzhlad stranky a dizajn získava význam vtedy, ak by sa chcelo, aby sa stanka medzi ludmi uciacimi sa anglictinu rozsirovala a oslovovala tak stale sirsiu a sirsiu verejnost. To sa hodi najme vtedy ak ma bohaty obsah a uzivatel tu najde viac odpovedi na svoje otazky ako na inych. Potom by sa mohla s tejto stranky stat hlavna a prva stranka kam vsetci studenti automaticky zavitaju.

Mhoho ludi sa necha unasat a ohurovat krasnymi odleskami alebo efektami na webe, dalsi zas tymto opovrhnu a zaujima ich len funkcnost a obsah. Ale webdesigner, cize clovek, ktory pracuje s tymito vecami a je nuteny sa pozerat na vec z nadhladom vie, ze dobre spraveny dizajn nie je ziadna ceresnicka na torte, ale plni svoj ucel.

Já osobně mám současný vzhled HFE ráda a nic bych na něm neměnila. Logo záchranného kruhu mi přijde mnohem trefnější než ti šťastní a spokojení lidé (jak je hezky pojmenoval Marek). HFE pomáhá lidem s učením, dává jim odpovědi, motivaci, výukové materiály a mnoho dalších a dalších věcí. Je to kruh, kterého se může člověk topící se v angličtině snadno chytnout a už se ho nepustit :) Proč bych měla koukat v logu na nějaké cizí, „umělé“ lidi, které nemají s webem vůbec nic společného?
Rozhodně si nemyslím, že by současný vzhled nové uživatele odrazoval a že by bylo kvůli tomu potřeba ho měnit. HFE má své příznivce a noví neustále přibívají, nevidím tedy důvod něco na vzhledu měnit. A ty weby pro inspiraci se mi teda vůbec nelíbí, spíš bych na takovém webu měla pocit, že mi nemá co nabídnout a snaží se to „zachránit“ poutavým a rádoby stylovým designem… Výukové stránky mají být poutavé a příjemné na pohled, ne mít ve svém vzhledu zajíčky, veverky apod., které akorát rozptylují pozornost. A navíc… změna barvy mi přijde jako totální hloupost, oranžová k HFE prostě patří!

Nj, ale vzhled těchto stránek není jako na žádném blogísku někde na e-stránkách. O to, že by někdo utekl, protože by si myslel, že je to nějaká amatérská stránka na nic, si opravdu nemyslím.

Pokud to bude myslet s angličtinou opravdu vážně, přečte si na hlavní stránce titulky nově vydaných článků, tak snadno pochopí, že se tady (jako zřejmě na jediné české stránce) něco děje…

Neříkám, že by se nedal vymyslet nějaký vzhled, který by byl stejně tak přehledný, dobrý,, datově stejně velký a modernější, jak říkáš, ale je to tak zbytečné, že by se k tomu autoři asi nikdy nedostali.

Takové změny by ale stejně nemohly být moc rozsáhlé, protože tu je většina věcí účelových a jejich změna by pobyt na stránkách jenom zhoršila.

Třeba černý text na bílém pozadí se nejlépe čte. Je tam největší možný kontrast.
Modrá barva odkazů je standardní. Člověk je na tu barvu zvyklý z většiny webů se světlým pozadím. Lépe se mu hledají a nepůsobí vůbec rušivě.

nscnsc: nechci teď vypadat, že si o sobě a našich stránkách myslím moc, ale myslím, že 18000 lidí denně v pracovní dny je známka toho, že náš web je mezi lidmi už dost dobře známý. Vím taky, že si o něm lidé mezi sebou říkají. Vím, že o něm vědí učitelé a doporučují je svým studentům. Vím, že o nich vědí studenti a doporučují je svým učitelům.

Kdyby k nám chodilo 40–50 lidí denně, asi bych hledal důvod, PROČ to nefunguje, hledal bych, jak stránky dostat na vyšší místo ve vyhledávačích, jak stránky zatraktivnit apod. Ale když to funguje, tak to o něčem vypovídá.

Já neříkám, že se tomu bráním. Kdyby byl hezký design který by splňoval naše požadovaná kritéria, vůbec bych se nebránil. Není to ale na seznamu našich priorit. Tento seznam je poměrně dlouhý a bohužel prokousávat se tímto seznamem je poměrně zdlouhavé.

Ja viem, ze sa do toho nikdy nepustite ale ja vam to aj tak chcem napisat, mne to neda, ale nic v zlom.

Ak sem chodi tolko ludi, tak to je uz ine. Lenze navonok to vypada ako nejaky blog niekoho, kto z grafikou nikdy nic nerobil a chodi tam par ludi. Viem to, pretoze ja som mal presne taky dojem, ked som sem prvi krat prisiel a dal otazku do fora. Som myslel, ze na odpoved budem cakat tyzden a hladal som nejaku vacsiu stranku, a az neskor som zistil ze to tu nie je prachom zapadnute. Preto by sa hodil aj zodpovedajuci dizajn. Mna osobne ta oranzova uz trochu nebavi, navrhoval by som odtiene modrej s malimi prvkamy oranzovej.

Este nieco by som komentoval. Sirka stranky. Dnes sa uz takato uzka stranka nehodi, najme vzhladom k tomu ze uz takmer nikto nema rozlisenie monitora 800×600. Okrem toho to vytvara prave ten dojem malo navstevovaneho blogu kam si pise akurat tak autor.

„Proč bych měla koukat v logu na nějaké cizí, "umělé“ lidi, které nemají s webem vůbec nic společného?"

Chapem tento postoj. Mna napriklad stvu stranky personalnych agentur, na ktorych sa navzajom na seba usmevaju jeden clovek v prilbe a druhy v saku, ktory drzi nejaky papier, obaja s dokonale vybielenym chrupom. A v skutocnosti by tam clovek robil zhrbeny a spoteny a preklinal by tu pracu a zhora by sa nanho mracil veduci. Ale nemusi to byt take. Mozme tam dat aj nejake deti so zubnym strojcekom ako sa trapia nad anglictinou a Marek Vit im hadze to zachranne koleso :D

Já ho snad kousnu.

Může sem prosím napsat někdo ze stálejších uživatelů kdo by chtěl tyto stránky designově změnit? Protože pokud se tu nenajde alespoň někdo, tak nemá cenu se o tom vůbec bavit.

to nscnsc: Jak už jsme vám řekli pokud chceme nějaké změny, které nás trápí tak už o nich Marek ví a má je na svém seznamu, viz. předešlé komentáře.
Vy nám tu nabízíte návrhy na design, sorry, ale člověk, který se ani neobtěžuje byť jen částečně vyplnit svůj profil evidentně tímto webem jen prochází jako plno jiných, takže vás velice prosím, nerýpejte do toho co vyhovuje nám skalním.

Víme, že šířka stránky je už většinou na webech větší, protože jsou širší monitory. Potom ale je potřeba přidat ještě jeden sloupec a tím se web stává méně přehledným. Osobně se mi HODNĚ nelíbí, když je na stránce hodně informací v několika sloupcích, protože se pak na stránce velmi těžko orientuje.

Proto, jak jsem psal hned ze začátku, jsme zůstali u hlavního sloupce, kde je článek, který po pravé straně neruší VŮBEC nic a vlevo je jen pár menu apod.

CO se týče modrých stránek, těch na internetu najdete už spoustu… chceme být také něčím specifičtí. Proto jsme modrou zavrhli hned zpočátku. Naše tehdejší konkurence (english online) měla takovou modrou, podom prošli re-designem, modrá zůstala a přibyla „hezká slečna, co jí angličtina jde sama“… zařekli jsme se, že tohle tedy dělat nebudeme.

Proto jsme zůstali oranžoví, myslím, že si na ni lidé zvykli.

Máte vůbec tušení kolik hodin práce ve svém soukromém životě věnují Marek a ostatní tomuto webu? Buďte tak laskav a pokud vás oranžová nebaví (jste tu měsíc) zaplaťte si nějaký efektní on-line kurz angličtiny, kde budete spokojen.

Řekl bych, že tato debata bude nekonečná, co takhle to tu zamčít než se debata strhne v něco podobného jak byla ta pod článkem Crumbs.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.