Help for English

put in / into ...???.

Zdravim vsechny, chtel bych nejprve moc pochvalit tento web. Jsem asi 4mesice v UK, ucim se od piky anglinu, ale narazim na ruzny taje anglickyho jazyka, se kterymi uspesne bojuji prave diky tomuto webu. Takze moc moc dekuju.
Prave stojim pred dalsi (pro me) zahadou a nemuzu se dopatrat spravnyho vysvetleni. Mozna mi poradite..
Sloveso put in / pripadne pop in a dalsi „in“
Jak muzu spravne rict treba „Stavil jsem se v obchode/zaskocil jsem do obchodu“ I popped in the shop (nebo popped in to the shop, popped into the shop)??? Dokonce jsem dneska slysel anglicana rikat: I'll pop in in the shop afternoon – opravdu rekl 2× in.
Nebo „Dam to do pytle?“ Do I put it in the bag, Do I put it in to the bag, Do I put it into the bag…???
Kde je vlastne pravda??
Dekuju za kazdy prispevek a preji hodne stesti a pevne nervy :-)

Zdravím. Není možné že říkali „drop in“ ? Drop in = stavit se u někoho na krátkou, neohlášenou návštěvu. Nejsem si ale jistý, jestli se to dá použít i pro zastavení se v obchodě.

ne, ne, drop in nerikali. Urcite pop in, ale fakt mi to neni jasny :-(

MacMillan: pop in/into/round/o­ver/out/down:
I’m just popping round to Mary’s to borrow some milk.
He kept popping in and out, asking all kinds of questions.

Oxford: pop something/somebody + adverb/preposition (informal, especially British English)
- to go somewhere quickly, suddenly or for a short time
I'll pop over and see you this evening.
Why don't you pop in (= visit us) for a drink next time you're in the area?

Merrian-Webster: http://www.learnersdictionary.com/search/pop

Je tam např. příkladová věta:
My neighbor popped in for a visit.
- takže asi předložka vedle frázového slovesa může být. Pop in je frázové sloveso. Nebo je to zase americká zvláštnost :-)

diky moc, pisu do pameti pro priste :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.