Help for English

Zjednodušená četba_koupím knížku

 

Jsem na úrovni Elementary a ráda bych si koupila a poté přečetla nějakou knížku. Může mi někdo nějakou nabídnout, co už přečetl a zaujala ho nebo alespoň nějakou vhodnou a dostupnou doporučit?

Nechci vám zjednodušenou četbu vymlouvat, ale myslím, že na této úrovni si skutečně můžete přečíst pouze krátké jednoduché příběhy, u kterých výsledný zážitek není nikterak silný. Doporučoval bych spíše číst kratší texty na internetu a se čtením knih ještě nějaký čas počkat, než budete v pokročilejším stádiu.

Pokud to přesto chcete zkusit, tak doporučuji série Oxford Bookwords a Penguin (Longman). Na internetu se dají takové knihy najít.

S tím rozhodně nesouhlasím. Viz článek o zjednodušené čet­bě.

Zjednodušená četba:

www.h4e.cz/2009112303

Penguin Readers (recenze):

www.h4e.cz/2009100104

Děkuji Vám za radu. Příspěvek na „h4e“ jsem pročetla a vybrala jsem si na „EnglishBooks“ zatím Round the World in Eighty Days, The Three Musketeers a The Scorpion King (vše level 2). Takže se rozhoduji mezi těmito tituly. Nejraději bych vzala všechny, když už investuji do poštovného, ale nevím, jestli to není unáhlené, když nemám s četbou anglické knížky žádné zkušenosti. Škoda, že už není akce na 3+1, ta co byla před víc jak rokem. Možná by mě rozhodování taková akce usnadnila. Nepřipravujete něco podobného v brzké době?

Knížek se určitě neboj. První knížka se ti možná bude zdát těžší, ale jak ji dočteš, budeš číst druhou, ta se ti bude zdát už trochu lehčí a takto se budeš neustále zlepšovat.

zjednodušená četba se dá půjčit i v knihovnách, ale asi jen ve větším městě. Za týden budete mít knížku přečtenou :-D Já jsem si hodně půjčovala zjednodušenou četbu za minimální půjčovné přímo v jazykovce, kde jsem navštěvovala kurz. (seeyou.cz, ve Zlíně). Možná je taková možnost i u vás, zkuste se poptat. Pokud vás to bude bavit, tak jen u tří knížek nezůstanete, je to dost příjemná a návyková záležitost :-)

Akce 3+1 byla na konci roku 2009 ale i 2010. Psali jsme o tom v samostatném článku.
Nicméně z recenze tuto zmínku smažu, je to dosti neaktuální. Děkuji za upozornění :-)

Já jsem začala se zjednodušenou četbou od Oxfordu. Jsem věčný začátečník, který se snaží dostat dál. Koupila jsem si jednu knížku úrovně 1, dvě úrovně 2 a jednu 3. Úroveň 1 jsem přečetla hravě. Ty dvojky trvaly déle a 3 tu čeká. Doporučuji objednat si četbu s CD. Já jsem podlehla výprodeji a mám jen 2 CD. Dost mi to u ostatních chybí.

Díky všem za radu

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.