Dobrý den,
kdy je možné použít „it is + plurál“? Jde tím vždycky libovolně překládat české „to je“ a „to jsou“? It is a house. It is houses.
Děkuju.
Dobrý den,
kdy je možné použít „it is + plurál“? Jde tím vždycky libovolně překládat české „to je“ a „to jsou“? It is a house. It is houses.
Děkuju.
h4e.cz/2009082702
Prosím? „it are“? To slyším tedy prvně.
kde vidíte IT ARE????
to já jsem se upsala (tak jsem to zrušila ať to nestraší – i mně
. Nezdálo se mi
„it is houses“
…
A jak to tedy je? =)
This is a house. These are houses.
h4e.cz/2009091701
h4e.cz/2007111002
You can use the plural with „is“ when it's clear that what's being referred to isn't actually the plural thing…for example, you're playing a game of 20 Questions and the answer is „houses“. You can ask „Is it "houses“?" because the „it“ here isn't „houses“ but rather „answer“ – Is THE ANSWER „houses“?
Then there are sentences like „It's the people that make a really great party.“ This is in answer to the question „What is it that makes a really great party?“ So the „people“ are actually the „it“.
I bet Marek has a better answer to this, and probably a link to an article
on HFE
Článek tu možná nebude,a le dobrý nápad. Přidám si na seznam.
Článek by byl super. A mohl byste mi to teď vysvětlit alespoň nějak stručněji
v kostce? =)
američanka to již udělala
moc hezky to napsala, díky
podobné užití je i v diskuzi pod uvedeným článkem.
jde o to, že je tu PODMĚT a přívlastek jmenný se sponou.
XXXX is XXXX
podmět – přívlastek jmenný
Tvar slovesa odpovídá PODMĚTU, nikoliv přívlastku jmennému.
Tedy např:
Who is it?
IT IS MY PARENTS.
V otázce se někdo ptá na to, co je to za člověka (neví ještě, že jich je víc). V odpovědi začneme tedy podmětem IT (to je ten neznámý člověk), sloveso bude ve tvaru odpovídajícím podmětu, a přívlastek je podstatné jméno v množném čísle.
Fantastic – I know it instinctively, but it's super to have someone who
can explain the actual grammar behind it. You're an invaluable resource,
Marek!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.