Help for English

Blbosti ve větě

Zdravím, nesedí mi překlad zadání jednoho cvičení z učebnice:
Use your dictionary to find words to use with these uncountables.
Nesedí mi tam dvakrát TO. Jak se to dá teda přesně přeložit ??
Díky

Třeba: Použijte slovník k nalezení slov, která lze použít s těmito nepočitatelnými podstatnými jmény.

PS. Rozhodně nejde o chybu.

Já nechci žádný slovník, já potřebuju někoho schopného kdo by mi to vysvětlil, ty slovíčka znám, ale nevím jak se to přesně přeloží a jestli to jde nějak nahradit, aby to dávalo větší smysl.

Dictionary – slovník
use your dictionary – použijte svůj slovník
to find words – k nalezení slov
to use – k použití – která lze použít
uncountables – nepočitatelná p.jm.
with these uncountables – s těmito nepočitatelnými podstatnými jmény

Šlo by to zadání napsat jistě mnohem složitěji např:

Take your dictionary and then FIND in the dictionary some words which you can USE with these uncountables

To Pride- schopná nejsem, ale pobavila jsem se. Tečou mi slzy :-)

Juro, píšeš: …with these uncountables

ale už nepíšeš, která nepočitatelná podstatná jména tam máš uvedena.

Kdyby tam bylo třeba slovíčko water (voda), postupuj takto:

1) otevři si slovník (např. http://www.ldoceonline.com/…nary/water_1)

2) že je to nepočitatelné podstatné jméno se přesvědčíš, že vedle slovíčka je v závorce napsáno [ U ], což znamená uncountable, nebo je tam přímo to slovo

3) to find words to use with these uncountables – podíváš se, která slova se používají s tímto nepočitatelným podstatným jménem (jsou to ty zvýrazněné)

pro jistotu: jsou tu dost dobré články o U a C (nepočitatelná a počitatelná p.j.)

dej vědět, kdyby se ti to nedařilo

o.k. Díky moc :)
Fife: schopná určitě jsi ;)
Jarmi: Ty nepočitatelná jsem nechtěl vypisovat, tuto gramatiku, časy a další věci zvládám, akorát tady do fóra píšu věci ohledně různých textů, konkrétně když to nemůžu „přesně přeložit“ nebo mi to nedává smysl. :)

jo, zdálo se mi, že nevíš, co máš s tím zadáním v učebnici dělat. Ona totiž ta věta je naprosto srozumitelná :-)

Edit: já jsem ti nechtěla vysvětlovat, co znáš. Chtěla jsem jen naznačit co máš udělat, když si přečteš:

Use your dictionary to find words to use with these uncountables

to jura1992 – Tvoje „poděkování“ pro Pride mi připomnělo svou dikcí – jako kdyby bylo vytrženo ze scénáře, který si sepisuje Felix Holzmann pro silvestrovské vystoupení :-)

Někdy není jednoduché domluvit se česky a to tady většinou směřujeme k tomu, abychom si navzájem porozuměli anglicky :-)

jura1992: to ‚TO‘ je částice infinitivu, stejně jako v článku ‚TO + infinitiv‘:

h4e.cz/2009062202

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.