Help for English

Článek na přání

 

Nápad je to dobrý, ale náročný. Neuměl bych to aní za pomocí googlu zpracovat je to na celý den.

For free I would't be able to work on it.

Tu a tam narážím na nějaké výrazy o který se říká, že mají v angličtině dost záporný, negativní význam na rozdíl od angličtiny a mohlo by se snadno stát, že třeba někoho omylem nějak naštvete. Viz ten příklad I don't think so.

Docela by byl super nějaký článek o frázích, které jsou v EN spíše negativní a je lepší se jim v mírumilovném hovoru vyhnout.

zajímavý nápad.

Moc by se hodil nějaký článek o shodě přísudku s podmětem. Ten test co tam je je moc prima, ale pokud by to šlo nějak hezky shrnout a případně doplnit. :)

Taky jste mi docela nasadil brouka do hlavy, když jste se zmínil o gramatickém jevu cleft sentence. Chystáte se někdy o tom udělat také článek? Vypadá to dost zajímavě co jsem koukal na zahraniční weby. :)

jojo, budu muset máknout. :-)

ráda bych uvítala lekce jako je „angličtina pro začátečníky“, pokračuji s výukou dál a nevím kde přesně začít u elementary. V začátečníkách jsem jela jednu lekci za druhou, gramatiku, testy atd. Ale u elementary to jaksi není :-(

alunelka:
IMHO jde o to, že vy tu látku z toho elementary musíte umět stejnak všechnu, takže je vcelku jedno co z toho se naučíte první. Samozřejmě, že je třeba lepší se první učit minulý čas a pak třeba předminulý, ale od toho je právě to rozdělení jednotlivých obtížností. Zkuste se podívat na všechny ty články elementary a sama si zkuste vybrat podle svého uvážení, nemáte co zkazit. ;)

U těch začátečníků je to trošku o něčem jiném, tam je potřeba ty lidi tak nějak do toho dostat, pomoct jim, než pochopí alespoň základní principy a budou moci sami studovat.

dobrá, dík moc, zkusím to. Nejhorší je, že nikdy přesně nevím, kdy a jakej čas použít – to mi dělá problém :-( angličtinu nutně potřebuji v práci, tady na těch stránkách sedím skoro každý den min.2hodiny a zdá se mi, že se nějak nelepším :-(

jak myslíte, že nevíte ‚kdy jaký čas použít‘? Určitě poznáte, kdy použít minulý a kdy přítomný, ne? Plést se vám budou např. minulý s předpřítomným, přítomný prostý s průběhovým apod. Tak se zaměřte na tyto problémy… jáme tu o tom články i testy.

Zajímalo by mě, jestli budete zpracovávat soutěžní příspěvky ze soutěže o učebnici ‚Cambridge Vocabulary for FCE‘?

Jistě že ano. Jsem téměř permanentně zavalen prací a tak neustále vybírám, co dělat dřív… k těm příspěvkům se ale rozhodně dostanu.

ano to vím kdy použít přítomný, minulý, budoucí čas :-) ale potřebuju si to víc dostat do hlavy, víc se s tím zžít a zautomatizovat.

Moc by se šikl článek o gramatickém jevu ELLIPSIS, který jste zniňoval v jiném topiku. :-)

Ano, taky mě to napadlo.

Poslední dobou často přemýšlím o využití dokonavých časů z důvodu jejich dokonavosti. Docela by se šikl nějaký článek o tom, myslím, že by to mohlo být dosti přínosné. Pokud teda ještě o čem psát je…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.