Help for English

Článek na přání

 

Zdravím…Hodil by se také článek o apostrofech (obecně)-
někdy když čtu diskuzní fóra v EN, tak nevím jestli (rodilí mluvčí) v některých případech nepíší apostrof protože se jim prostě nechce, nebo jestli je přijatelné některá spojení psát (v elektronické podobě) bez apostrofů( apod…''')
Na key word „apostrof“ jsem bližší info nenašel…

V elektronické angličtině na to prostě kašlou. Nějaký miničláneček na toto téma ale napsat můžu.

Já jsem se zase setkal s tím, že naopak v hovorové angličtině byly psány apostrofy i tam, kde jsem je nikdy neviděl. Přišlo mi, že se tím zkracovali slova, protože ta slova nebyla celá a místo nějakých písmen byl apostrof. Příklad: all'ya, workin', bustin', ‚bout, catch ‘em…

Ale proč nahrazovali jedno písmenko jedním znakem fakt netuším, viděl jsem to akorát ve hře Final Fantasy VII.

Možná by bylo dobré se o tom zmínit jestli vyjde třetí díl o článku o hovorové angličtině.

Ano, to je funkce apostrofu – používá se tam, kde nějak zkrátíme slovo:
I AM = I'M
you cannot = you can't
atd.
To je spisovná verze. V nespisovné je to ale to samé:
about = ‚bout
working = workin‘
them = 'em

tam, kde něco vypadlo, tam je apostrof.

Třetí díl seriálu o hovorové angličtině se už píše, je ale o něčem jiném, a to o vztazích kluk x holka… Tento týden by se měl objevit.

„Někdy“ mám docela problém na první pohled určit, jestli je nějaká věta předmětná, časová, vztažná apod, nešel by udělat třeba nějaký testík na jejich určení? :) Pokud tu už teda neni a já ho nepřéhlédl :)

Ale ano, něco takového by šlo. Plánuji udělat přehled gramatických pojmů a k tomu by mohl být takový testík.

Není to přímo přání článku, ale nevěděla jsem kam jinam s tim… chtěla jsem se zeptat, jestli se neplánuje nějaké filtrování podle úrovně, abych třeba mohla postupně sjíždět články jistých úrovní. Mapa webu je sice přehledná, ale třeba se mi líbí, jak to je u těch testů podle úrovní, lépe se to vyhledává a učí.

Ale to filtrování úrovně na webu už přeci dávno je a to hnedka nahoře pod tím rozcestníkem. Dokoce si to nastavení i pamatuje :)

Jsem asi slepá, ale opravdu nic takového nevidí, ať hledám jak hledám :oops: Nemyslíš něco jiného, než myslím já? ;)

nenasel sem tu clanek nikde (mozna sem spatne hledal) o tzv verb patterns, slo by je nejak blize vysvetlit s prikladama ?? diky :-)

Ano, šlo. Zařadím si to na svůj seznam TO DO.

Já bych se moc přimlouvala za víc testů, kde se mají objevit chybná slova (našla jsem 1 v Certifikátech – FCE). To mi dělá velký problém a v jazykovce asi všem. Díky :)

Ano, určitě budou. Tyto testy bych ale rád ještě měl dodělané programově, aby člověk nemusel vypisoval, ale pouze klikal. Proto jsem se ještě do jejich tvorby moc nepouštěl.

Chtěla bych říct, že se mi to moc líbí a děkuju za to… Jen bych uvítala, kdyby z učebnice Matrix Intermediate byla slovíčka i z dalších unitů (nejen 1–4). To by bylo super. Děkuju… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.