Help for English

Nejnovejsi anketa

 

Vsiml jsem si, ze vysledek aktualni ankety ukazuje velke zastoupeni intermediate a advanced ctenaru tohoto webu. Doufam, ze provozovatel vezme vysledek v potaz pri vyberu materialu k uverejneni na tomto webu 8-) :-D

me by spis zajimalo, co za odpoved je ta posledni(.) :-) hlasu taky nema zrovna malo…

Ta poslední měla být taková zkouška, kolik asi v anketě hlasuje robotů. Nepředpokládal jsem, že člověk bude klikat na tečku, to dělají většinou jen roboti, kteří procházejí stránky a automaticky na všechno klikají.

Marek Vít:
Já se obávám toho, že roboti hlasují pouze pro první možnost, protože je první v pořadí. K druhé je to nepustí, protože jim to už blokuje IP. Zkuste spíš té otázce nastavit spíš neviditelnost pomocí kaskádových stylů (display: none, to nijak nenaruší anketu), to potom bot uvidí, ale člověk ne.

.

tak to už je nad mé síly, ale dobrý nápad. Navrhnu Petrovi Hudíkovi.

Proboha a co se chtějí advanced ještě učit?
Já jsem si schválně klepla na elementary, protože věřím a doufám, že kurz pro začátečníky Marek dokončí a takový postup je úplně super, protože ten kurz je nejlepší z učebnic pro samouky. Pak budu potřebovat další vedení. A jak tak sleduji články pro elementary, stačí je seřadit, dát jim formu a sem tam něco doplnit.
Kdo nezná základy, moc se nenaučí.
Intermediate je asi nejvíce uživatelů, protože je tu hodně studentů, kteří se učí k maturitě.Pro ně jsou tyto stránky k nezaplacení.
Když vidím, jak se v anketě zvyšuje procento těch, kteří chtějí články na vyšším stupni, tak je mi z toho smutno, protože se bojím, že nezbyde čas těch báječných lidiček, co to pro nás chystají pro ty hloupé, kteří se s angličtinou mordují od začátků, a nejsou tak atraktivní pro ostatní, kteří jsou mnohem dál.
Ale pevně věřím, že pan Vít si to přebere a my budeme nacházet dále ty nádherné (pro někoho možná naivní) články, které dělají angličtinu zábavnou, lákající a lehce se učící.

No nejlepší by bylo třeba, kdyby tu bylo 5 autorů (profesorů), a každý by dával třeba do jedné úrovně něco / střídali by se, prostě co koho napadne. Ale nevidím to moc růžově, moc profesorů
a) na to nemá čas
b) by se do toho nehrnulo
Ale zkusím říct naší angličtinářce o tomto webu a třeba se jí tu tak zalíbí, že by chtěla být i autorkou :-D :-D
8-)

To by bylo něco, kdybychom našli každý den třeba pět článků, že? To by měl i Marek radost. Ale já si myslím, že základy angličtiny tady pěkně přibývají a pak už bude prostor pro složitější a náročnější věci, protože se každý bude moci vrátit k tomu, co zapomněl, a noví se budou učit od začátků.
Mimochodem jsem si spočítala, že Marek má představu o výsledku ankety, protože od začátku roku vydal cca 42 článků pro Upper, 76 pro Inter- 32 pro Pre-, 6 pro Elementary a 46 pro startery , Tedy kromě soutěží, informací, seriálu o US a UK angl., a studentských recenzí.
Více méně to odpovídá výsledkům ankety. :-)

Ten svuj prizpevek jsem myslel vice mene pro zpestreni. Viz. ty smajliky. Se stylem uverejnovani clanku jsem samozrejme spokojen.

to Georgia: Koukám, že si vedete pěkné statistiky. :-)
A nebojte, kurz pro startery bude pokračovat. :-) Ještě je toho potřeba probrat spousta.

No, anketu sleduji bedlivě denně a stále mi není jasné, jaké články by advanced chtěli. Z uživatelů jich znám pár, kteří se tímto titulem mohou chlubit, ale oni rádi poradí a pokud něco potřebují vědět, ptají se na help forum.
V profilu jsem už upozorňovala na to, že by bylo dobré, aby se uváděl stupeň znalostí, nemohl by s tím Petr Hudík něco udělat? V otázkách to je, ale v profilu se to neobjeví. To jen, abych já hloupá neradila intermediate. Někdy ani radši nereaguji, abych se nezesměšnila. Což u starterů není problém.
Hrozím se toho, jak přibývá hlasů pro advanced, dosud jsem si myslela, že Help for English je pro ty, kteří anglicky moc neumí a potřebují se zdokonalit.
Trochu si teď připadám jako pitomec.

Ale ne… od začátku ten web koncipujeme tak, aby si tu každý něco našel. To, že jsou ADVANCED články nejméně člené, to je ale fakt. Podle statistiky to tak nevyjde, ale je to proto, že i pokročilejší si často rádi přečtou články pro méně pokročilé, ale méně pokročilí většinou nečtou články pro pokročilé.

Ale budem se snažit vyjít vstříc všem.

Co se STARTERů týče, ty jsem dlouuuuhou dobu zanedbával. První rok existence webu tu pro ně nebylo vůbec, ale vůbec nic. Až potom jsem přišel s nápadem dělat ten kurz. Taky se každý den skoro někdo ptal, co na webu má číst, když ještě neumí nic.

Kdysi jsem Vám navrhla, zda by se sem nedal přidat ještě jeden okruh témat . Help forum pro začátečnky – Víte, když čtu ty příspěvky znalých, a je jich tu hodně, mám trochu mindráky ptát se na hlouposti.Tedy z jejich pohledu, protože oni jsou dál. Začátečníci, ale i elementary by možná přivítali sekci trochu „odlehčenou“ od složitých vazeb, které jenom pletou hlavu.
Určitě by se tu našla spousta lidí, kteří by zabrousili do této sekce, aby pomohli těm začínajícím. A my bychom se mohli ptát, třeba kdy použít a nebo an, a nebáli bychom se, že se někdo bude jen smát. Burzu učebnic jste také zařídil bleskem a tohle by mohlo odlišit otázky, které se hromadí za komentáři v článku a mnohdy také zůstanou nevyslovené.Myslím, že po Vašem krásném oddílu pro začátečníky by to bylo přínosné a možná byste se divil, kolik čtenářů by se zajímalo o problémy, kterým nerozumí.Nechci naléhat, nerozumím tomu, jak je nebo není to složité, je to jen návrh. To bych se pak ptala! Joj-

To georgia: Já jsem si nevšiml, že by se na těchto stránkách kdokoliv v příspěvcích vysmíval někomu, kdo se v angličtině prozatím orientuje méně než dotyčný. Netřeba se stydět zeptat se i na věc, která by někomu mohla připadat začátečnická. Kupříkladu včera jsem s panem Svozílkem (goofy75) řešil něco ohledně článku „NECHAT 5× jinak“ (konkrétně se mi zdálo, že podle pravidel nepřímé řečí by jedna věta měla být trochu jinak), tedy šlo o „učivo“, které bych měl mít zvládnuto (i s většinou „odchylek od normálu“) opravdu dobře :-).
To Marek Vít: Jsem rád, že se budete snažit vyjít vstříc i zájemcům o články označené úrovní advanced. Schválně jsem si dal tu práci a proklikal se novinkami zpětně až do letošního 1. ledna. Z těch cca 260 článků jsem takto označené našel pouze tři: dvě recenze 27.3. a 20.5 (po jejich přečtení jsem si obě knihy pořídil) a jednu gramatiku 22.7.
Přiznám se, že i já jsem v anketě hlasoval pro advanced – hlavně se přimlouvám za gramatiku. Zdejší články jsou tak srozumitelně, že o ně prostě stojím(e).
Bylo by fajn, kdybyste si našel čas alespoň jednou měsíčně na článek „s černým proužkem“ :-).
Díky.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.