Help for English

překlad

 

Dobrý den,jak bych měla správně přeložit větu: It is a long way to go…

Je třeba ujít dlouhou cestu.

Připomíná mi to text z písničky kterou nesnáším, protože jsme se jí ve škole museli s jednou mojí neoblíbenou profesorkou učit nazpaměť. :-D It's a long way to Tipperary, it's a long way to go …
Mimochodem bylo to z učebnice by Peprník :-D

Jak jsi zmínila, že nesnášíš písničku, kterou jste ve škole… už jsem se začínal bát. Naštěstí z toho vyšel někdo jiný. Uff, jsem si oddychl.

Se mnou max. I WILL WALK UNAFRAID… I'LL BE CLUMSY INSTEAD… :-D

Jo, bude se mi stýskat.

No tak na hodiny s váma si snad nikdo nemůže stěžovat :-D . Ale je fakt, že první co se mi vybaví, když se řekne aj na našem gymplu, tak jsou to právě ty R.E.M. písničky.
To bylo skvělý, taky mi to určitě bude chybět :-(

A jéje, už mi zase vykáš…

Ale nevykám, to jen tak z nostalgie…

COž ale moc nevypovídá o mých pedagogických kvalitách, když se ti první vybaví písničky… :-( Ach jo. :-)

No, za Vás mluví Vaše práce a určitě nesmíte pochybovat o Vašich schopnstech. Včera jsem četla rozhovor s p. Davidem Gruberem, či spíše odpovídal na otázky, kde se zmínil o tomto webu, kde jsou rady a zde cituji : …Fenomenálního Marka Víta.
Myslím, že toto slovo Vás přesně vystihuje.

Wow, vážně? No ale vážně, pan Gruber má trochu tendenci přehánět. :-)

Dobrý den, potřebovala bych poradit s překladem věty , že když mám volno, dělám něco pro své zdraví. Můžu napsat I am always doing the activities for my health, nebo spíše I always do …? A neomezeně peněz mohu napsat unlimitedly money?? Předem mockrát děkuji

To Georgia: Prosím kde jste četla ten rozhovor s p. Davidem Gruberem, když se tam zmiňuje o panu Vítovi tak bych si to docela ráda přečetla.

Jinak … Fenomenální Marek Vít – s tím naprosto souhlasím :-D

To PavlaF:

When I have free time, I always do something for my health.
When I have free time, I always do some activities for my health.

Pokud je použit ve větě frekvenční příslovce, příslovečné určení času, jako zde např. always, tak tím dáváte najevo, že jde většinou o nějakou pravidelnou, nepravidelnou či opakovanou činnost a tam používáme přítomný čas prostý. Always se za jistých okolností s přítomným časem průběhovým používá, a to tehdy, pokud něco někomu vytýkáte, vyčítáte nebo někoho káráte za to, že STÁLE něco (ne)dělá tak, jak by (ne)měl … :-)

Neomezené množství peněz – unlimited amount of money

To Wěrka : Rozhovor s p. Gruberem je na :
http://kariera.ihned.cz/…uber-on-line
Pan Gruber tam mluví i o své knize „Angličtina,No problem“, zajímalo by mne, jestli ji Marek zná a co si o ní myslí. Cena je sice obrovská, ale podle popisu vypadá dobře, je to také nápad,
jak se učit anglicky.
A zmínka o tomto je vebu ve spodní části rozhovoru, cca 3. nebo 4. otázka od konce.

No comment.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.