Help for English

A jak dál... ,

 

Určitě se stane každému, že přijde do stadia, kdy vůbec nic nechápe, ani to co se naučil a teď jak dál mám pokračovat, zdá se mi, že se teď vznáším v jenom kruhu a není další cesta.,Teď momentálně tohle učení dost vzládám, ale jakoby mi to hlava nebrala, to co jsem se naučila Jsem v krizi a pochybuji, že bych se ve svém véku anglicky naučila. Je mi to líto. Asi já na to nemám, a jsem naivní, že bych TOHLE zvládla. Tyhle stránky jsou super a mladí lidé, kteří potřebují angličtinu, se hodně naučí. Já se mohu naučit teorii, ale po mém intezivním učení asi mi to mozek nebere, Nevím, určitě to nevzdám (za mozek nikdo nemůže), ale myslím jestli svoji energii nesměruji špatným směrem. Anebo si nechci připustit, že jsem na tohle prostě stará. Jsem v takovém kolotoči, kdy se vracím, opakuji a vzhledem k tomu,, že nehodlám být věčný začátečník, nutím se i do aktivit, které pro mě nejsou Já tu angličinu prostě nechápu. nebo snad je to normáln? Vždyť anglicky se dnes učí kdekdo Asi sem vyhořelá.

Když někdo něco hodně chce, tak to nevyjde…

Rozhodně nic nevzdávejte… a že to v začátcích občas nějak nechápete, to je samozřejmě normální. Ale vy jistě vydržíte a všechno pochopíte.

Já mám jinou teorii. Když někdo něco HODNĚ CHCE, tak to vyjde. Protože když to hodně chce, tak pro to taky něco dělá, a pak to vyjde.

Tak se nepoddávejte panice a depresi, najděte si něco, co vás v angličtině baví, zkuste nějaké převyprávěné knížky v úrovni 2, např. a jen tak si čtěte a užívejte si angličtinu. Třeba to ‚studování‘ úplně odložte a opravdu si jen čtěte. Určitě ale neodkládejte angličtinu.

Já bych Marka podpořil. Mám životní zkušenost, že když něco opravdu, mám na mysli opravdu, chcete tak to toho dosáhnete. Přes zimu se mi stalo, že jsem angličtině dával hodně a přišlo jaro, firemní testy z EN a výsledek nebyl takový, jak jsem očekával. Doporučil by si dát chvilku pauzu (myslím, že bude stačit pár dní) a věřte, že o to více se pak na angličtinu bude těšit a také se toho více naučíte (chce to emoce, jak o tom píše ve svých knihách David Gruber). Vím o čem píšete, nejsem zase o tolik mladší :-) . Držím palce

Já osobně bych to na věk moc nesváděl, protože takhle to hold na světě chodí, že někdo se narodí chytrý či nadaný, někdo ne, někdo se narodí s blbou pamětí, druhý má fotografickou a další o ní postupně přichází…

Vsadil bych boty, že zapálený člověk jako vy, se tu angličtinu naučí rozhodně rychleji, než někdo v 15 letech, co má angličtinu 2X do týdne a má jí z povinnosti. Už to že jste vůbec začala svědčí o tom, že v té hlavě něco (víc) máte.

Já myslím, že potřebujete nějakou inspiraci. Zkoušela jste si třeba někdy přečíst nějakou zjednodušenou anglickou literaturu? Prodávají se i knížky co mají třeba jenom kolem 300 základních slovíček a viděla by jste jak by vám po přečtení stouplo sebevědomí. :) A potom ta radost když člověk přejde na nějakou jejich vyšší úroveň. :)

Angličtina je sice hodně dlouhý a těžký boj, ale dá se z ní těžit i po velice krátké době, takže hlavu vzhůru. :)

PS: a ještě k té zjednodušené literatuře, dám vám jeden tip. V české republice existují oddělení anglické literatury, kde si můžete za blbou stovku na rok půjčit takových knížek jak je vám libo. Nejvíc úžasné na tom ale je, že knihovna má tak dobré služby, že dokonce ikdyž nemáte to oddělení ve městě, tak vám to tam můžou nechat zadarmo (a bez keců) dovést do vaší pobočky!

To zní zajímavě. Víte o něčem v Brně?

seqwence:
Já chodím do Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem, ale počítám, že v Brně by mohlo být taky nějaké oddělení anglické literaury. Kamarád co tam dělá říkal, že to snad zasílají i do zahraničí, takže poboček budou mít asi celkem dost.
kromě té zjednodušené literatury tam mají snad všechny výkladové slovníky, cvičebnice, učebnice co kdy vyšli. Je to tam pro pro angličtináře fakt jak v ráji. :)

Zkuste google, tam to najdete. :)

ach jo, já chci taky bydlet ve městě :-( :-) :-)

Děkuji za všechna krásná slova podpory nejen tu, ale i na ICQ a na mail, opravdu asi mám depku z toho, jak moc toho neumím, ale díky za hezké rady a podpoření mojí snahy. Já tuhle angličtinu určitě nevzdám, Už z ní vím moc na to, abych se na to vykašlala. Právě o tom je to , Pildo, že zažiješ chvilky, kdy si přeložíš text a hned máš větší sebejistotu. U mě je problém, že jsem na tu angličtinu sama a v tomhle mi pomáhá strašně hodně tenhle web, vždyť, kde bych se měla vybrečet? Jen tam, kde mě pochopí.Trošku jsem měla zkrat. Vidím otázky ve fóru a nerozuím jim, vidím rady a nechápu je, a pak se snažím utvořit věty, a vidím, že si nepamatuji něco, co jsem se učila.Ale zase na druhou stranu umím přeložit něco na co jsem se nepřipravovala a co mě vždy mile překvapí a já si říkám : Přece ses něco naučila. Myslím že by mi tento web moc chyběl, kdybych se rozhodla skončit a tak se budu dále snažit a ROZHODNE se nevzdávám, i když to tak chvilku vypadalo.A sa­mozřejmě největší díl mých díků patří p. Vítovi, díky za jeho web, za jeho učitelské a psychologické znalosti, díky za to, že je.Já se určitě tady budu zase ozývat a kecat a kecat… Ale hlavně se budu učit, protože na to tu je. Vaše krásné lekce mi dodávají nový impuls pokračovat, Díky.

A víte co, Přihlásia jsem se na kurz agličtiny a doufám, že vydrží. Ne já, ten kurz. Ten z loňska moc nefungoval. A já vydržím stoprocentně. A třeba se fakt rozmlumím a pak budu dávat otázečkv jako vy,

Přeji, ať kurs vydrží a hodně naučí. Moc Vám fandím. Enjoy your learning and good luck :-)

2georgia:
Moje máma se odjakzživa učila Německy… umí ji perfektně. Ale začala se dívat na Nově na prison break, ale čekat týdny na díly ji nebavilo a tak se na to dívala na počítači. A jelikož jí to hodně hodně bavilo, tak teď ji to nutí (hned po titulkách
:-D ) se učit anglicky, chce tomu rozumět. To je podle mě dobrá motivace. Prostě ji to žene kupředu. Zkuste si takovou taky najít… nebo máte? :-)
(no, ono to není jen kvůli Pb, všichni víme, že bez EN to prostě nejde… :-D )

OT:
Teď tak trochu přemýšlím… je kurs, nebo kurz? já myslím, že kurz, ne? :-D Kurs je třčeba měna… Ta doufám nevydrží, kurs je teď špatný :-D

:-) Podle pravidel Českého pravopisu z r. 1998 je správně kurz. Tak jestli se to nezměnilo…

Prison break jsem sledoval, ale koukat na to na PC, tak to bych nedal. Dnes jsem si koupil můj oblíbený seriál z dílny BBC „Haló, Haló“. Je tam i angličtina, tak se už těším.

2Georgia: Mozna bych mohl prispet svoji radou. Potykal jsem se s problemy co mate vy a na jazyky jsem dle meho nazory priserne natvrdly. Jako dite a na vysoke skole jsem se ucil Nemcinu se zalostnym vysledkem. Umel jsem casovat, sklonovat, minule casy, proste docela dobre mluvnici, ale nedomluvil jsem se ani nahodou. V posledmim roce vysoke skoly jsem se zacal intenzivne ucit Anglicky. Nechtel jsem ale dopadnout jako s Nemcinou a proto jsem zvolil jinou taktiku: Ucil jsem se hlavne slovicka. Mraky slovicek a mluvnici jsem jen tak solichal. Ucil jsem se hlavne slovicka 10 let. A pak to zacalo mit nejake vysledky. Ono totiz dostat do hlavy aktivne alespon 5000 slov je, rekl bych, to nejtezsi. Nerikam ze mluvnice je brnkacka ale da se teoreticky naucit rekneme za tri roky. A pak uz jenom trenovat. Dalsi rada je, jak rika p. Vit, obklopit se Anglictinou. Ja treba na svem pocitaci nikdy nemel jediny program v Cestine, Par let koukam jen na serialy a filmy v Anglictine (s Anglickymi titulky samozrejme – bez nich se nechytam – a Life on Mars nekdy nepoberu ani tak :-)), odebiram casopisy v Anglictine, snazim se psat prizpevky v Anglictine (i kdyz se citim jako exot). No, ale na druhou stranu se moje usili v zadnem pripade nerovna vysledku :-). Stale mluvim jak hotentot. Takze mate-li hlavu na jazyky jako ja, tak za 20 let dosahnete toho co ti mladi, majici Anglictinu od zakladni skoly umi pri maturite :-))). Jak vidite o depresich ze studia jazyku si popovidam rad. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.