Help for English

Halloween

 

Jo, RUDOLFA jsem se studentama na gymplu vždycky kolem Vánoc hrál.. vždycky je do toho bavilo křičet ty výplně. :-) To mi teď na VŠ bude chybět. :-)

Dík za radu o písničce. Ještě by mne zajímalo, jaký význam má hláška na Halloween – Trick or treat?

Moje oblíbená :-D
Trick or treat
smell my feet
give me something
good to eat

Trick or treat = je to vlastně to, když děti chodí koledovat dům po domu, tak řeknou nějakou tu básničku s trick-or-treat. Treat sjou sladkosti, takže pokud nám nendáte sladkosti, tak vám něco provedeme – trick :-)

Je to vysvětlené v tom mém článku o halloweenu.

Jj, já jsem si jen nedovedla dobře přeložit ten začátek, co se tím myslí – …we will play a trick on you… Takže to znamená vlastně – něco vám provedeme. Díky Seqwence. Jinak jsem si založila do slovníčku nová slovíčka s touto tematikou. Můžu teď chodit strašit.
:-D

Parádní je písnička od Stephena Lynche – Halloween
:-)

To my jsme si se ženou pustili na oslavu Halloween film od Tima Burtna „The Nightmare Before Christmas“. Dávala ho Prima o vánocích (v EN s českýma titulkama). Jsou v něm obasažena obě témata. Viděl jsem ho poprvé až v pátek. Hodně se mi líbil, asi ho nebudu mazat a vypálím si ho. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.