Help for English

Vyskoké školy v ČR - jak jsou na tom s angličtinou?

 

Ale ano, samozřejmě. Na těchto školách jste přijímáni hlavně na základě toho, jestli umíte anglicky nebo ne. Anglicky umět musíte. Dál tam samozřejmě budou semináře praktického jazyka, ale hlavní důraz bude na teorii, lingvistiku, reálie apod.

co se doktorátu týče, je to jeden z požadavků univerzity.

Prosim vás, mně pořád nejde do hlavy na co se někdo učí třeba ty reálie, historii anglické literatury a tak. Jako, chápu, že to může někoho třeba jen tak zajímat, ale jaké to pak má uplatnění v zaměstnání, když člověk neni toho zrovna učitel? Třeba jako průvodce? Fakt nevim, vůbec nemám představu.

má to různé uplatnění…myslim nejvíc hlavně pro překladatele…když překládají nějakou literaturu, musí o tom taky něco vědět…

Jazyk je vždy pevně spjatý s kulturou a dějinami dané země. Proto se to lidé učí. Jako kdyby se někdo chtěl učit česky a přitom nevěděl nic o našich spisovatelích, nevěděl nic o Praze, nevěděl nic o zvycích, o historii… prostě by asi daleko nedošel.

A pokud je to studium FILOZOFIE, tam nejde o to naučit se jazyk, na to vám stačí obyčejná jazykovka. Jde tam o to myšlení. Proto se učí např. i dějiny literatury daného jazyka. Spojení jazyka, kultury, literatury, myšlení.

…pořád nevím, která škola by pro mě byla nejvhodnější.. Myslíte, že mi poradí na British Council? :idea:

Když ti jde o rozvoj jazyka a ta kultura a literatura by tam nebyla tak klíčová (pokud ano, anglistika-amerikanistika na FF v Praze či Olomouc) tak co třeba mezinárodní komunikace čj-aj na FF v Praze (což je takový fajnový názor pro překaldatelství-tlumočnictví) či nějakou pedagogickou fakultu (pokud k tomu máš vztah)? Tyhle 3 body ve své podstatě rekapitulují to, kam se budu hlásit já .....

No, pedagogika pro mne moc není.. a být automat na překlady taky zrovna být nechci, takže asi skončím s anglistikou-amerikanistikou..

A v Olomouci jsou teda na tohle všechno profíci? :-D Praha je pro mě, jako moravačku, docela daleko.

No, je to po Praze druhá nejlepší filozofická fakulta v republice, takže … Mají tam myslím anglickou filologii (= anglistika-amerikanistika), koukni na upol.cz

Děkuji. :-)

Není vůbec zač :-D Hlavně at najdeš něco, co ti bude vyhovovat. Já se ve výběru školy taky dlouho topila, ted už sice neřeším kam, ted zase řeším jak (přípravné kurzy apod.)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.