Help for English

Dvd přes Amazon či něco jiného

 

na kartu a ucet doporučuji KB, muzete si vybrat i obrazek na kartu (ja toho vyuzil xD) :-)

KB mám taky a ta má zrovna tzv. e-kartu = virtuální karta jen na net

Jedna zvláštní zkušenost:
Byl jsem zaregistrovaný na www.amazon.com (tedy USA) a udělal jsem tam nákup jednoho DVD se svou nově zřízenou kartou z mBanky (nechal jsem si ji zřídit právě pro účely nakupování na Internetu ze zahraničí). Vše proběhlo o.k.
Teď jsem ale objedvával z britského Amazonu (www.amazon.co.uk). Je to zřejmě jedna firma, protože jsem se nemusel znovu registrovat a přihlásil jsem se na stejné heslo jako do amerického. Problém byl v tom, že Angličani mi nechtěli kreditku mBanky akceptovat, takže jsem to musel zaplatit z karty České spořitelny. To by mělo proběhnout bez problémů. Na skutečnost, že s kartou z mBanky můžou být při objednávání ze zahraničí potíže jsem byl upozorněn již předtím, než jsem si kartu pořizoval (ale s tou Amerikou jsem to riskl a prošlo to). Je to z toho důvodu, že mBank je německá banky se sídlem v Polsku a jméno držitele je na českého státního přislušníka. Tohle někteří obchodnící neakceptují. A britský Amazon zřejmě patří mezi ně. Takže tolik moje zkušenost.

Děkuji za tuto důležitou informaci.

Seqwence: mezi těmi omezeními na potisk karty od Komerčky mě osobně nejvíc pobavilo, že vám nebude umožněno, aby byla jednobarevná :-D.

:-D :-D
To by asi komerčku urazilo :-D

Včera jsem byl VELMI překvapen. V pondělí jsem si objednal dva seriály z AMAZON.CO.UK a včera (ve středu) už jsem je měl doma. To je všětší rychlost, než se kterou vyřizuju objednávky na software já do ČR.

Wow… v kolik hodin jsi to objednával? To muselo asi být ještě před denní uzávěrkou :-D
A ještě teď v dobé Vánoc… hmm, že by Tě už znali a jako věrnému zákazníkovy to urychlili? xD

Tak jste mě „dokopali“ :-) k mému prvnímu zahraničnímu obchodu. Objednal jsem si další DVD mého oblibeného seriálu Little Britain. V týdnu 11.12.-17.12.2008 se mohu tešit na dodávku. Rád bych se poptal na vaši zkušenost z volby „12 Used & new“ či podobné nabídky. Jde o sekáč ?

Jojo, to by me taky zajimalo jak funguje „used & new“ na Amazonu a jestli dodavaji DVDcka do Cech, jelikoz tam maji takovou malou poznamku v Delivery, ze je na zvazeni jestli to dodaji do statu, ktere nejsou v seznamu a CR samozrejme v seznamu neni.

Jsem rada, ze se Markovi Vitovi na Amazonu.co.UK libi. Prislo me, ze jste vic preferoval americky na ukor britskeho :-) a bylo by to skoda, protoze tam maji serialy, ktere se na americkem nedaji koupit.
to George Black: diky za tip na Little Britain, na CSFD tomu davaji 84% takze asi se opravdu jedna o zdarile dilko. Pridam si to hned do seznamu.

Little Britain rozhodně doporučuju :-)

Ale USED bych nekupoval. Když pominu fakt, že to sem možná nedovezou, nebo že doprava může být docela vysoká, tak nemám záruku, že mi to bude hrát… poškrábaný disk může být občas problém…

No, já preferoval americký hlavně kvůli cenám a taky kvůli tomu, že to bývá i naopak – spousta amerických seriálů se na amazon.co.uk vůbec nesežene. Např. manželka teď touží po čtvrté řadě Grey's Anatomy – smůla. Další řady HOW I MET YOUR MOTHER – smůla. Gilmorky mají jen první dvě řady, pak smůla. Atd atd.

Ale zase je to region 2, dovezou to za chvilku, platí se to rovnou včetně DPH a enmusí se doplácet clo… má to holt jisté výhody.

Ano to, ze je u UK pripoctene rovnou DPH a neni problem s prehravanim na recorderu, to je fakt skvele. Ja jsem, ale dneska taky nakupovala na Amazonu.com, protoze jsem chtela serial Dinosaurs pro syna (nevim jestli si ten serial pamatujete bezel v televizi tak pred 12-ti lety), ale vybrala jsem mu tam i 3 vyukove hry na PC pro Pre-Kindergarten a 2 z toho me „vyhodili“ z kosiku, ze k nam je nemuzou dodat, takze budu muset zkusit jine pres .UK. Skoda.
My s manzelem jsme zamereni na scifi a to ma Amazon.Uk docela vyber, nabizi boxy celych serii, ktere jsem na .com nenasla i kdyz jsou to americke serialy. Ja jsem navic na britske detektivky a to taky neni zadna levna sranda :-) , proto vice objednavame na .UK.

Tak jsem se zastavil na způsobu platby. Dnes jsem si zvedl limit pro internetové obchody. Mám debetní VISA kartu od české spořitelny. Pro zadaní čísla karty je nutno zadat jen číslo z přední strany nebo i se zadní (autorizační kód) ? Z toho mám celkem obavy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.