Help for English

Help forum pro začátečníky

 

Toto fórum by mělo sloužit těm, kteří s angličtinou začínají. Pokud máte pocit, že do této kategorie váš dotaz nespadá, použijte prosím hlavní HELP FORUM.

Naopak, pokud se mezi začátečníky už nepočítáte, můžete v této sekci pomoci s angličtinou ostatním, kteří stále ještě zápasí se začátky.

Tak to je fajn. To se Vám Marku povedlo vymyslet! Jenom teď doufám, že se ke mně přidají i ostatní méně zdatní v angličtině, ať Vaše snaha a pochopení nevyjdou naprázdno.

Dobry den,
ucim Aj zacatecniky a elementary a shanim nejake kvalitni vyukove CD se zakladnimi slovicky a frazemi, prostrednictvim ktereho by si mohli bezdecne i vedome procvicovat anglictinu.
Poradili byste mi?
Dekuji Vendula

Předpokládám, že myslíte takové ty slovíčka a fráze, které se dají nahrát třeba na MP3 a poslouchat a tím si vštípit do paměti jednotlivé věty a slova. Já jsem si kouila Angličtinu do ucha. Jsou to dvě sady, každá obsahuje 4 CD a 1 CD-ROM. Například na prvním CD je obsah: sloveso to be, sloveso to have, zájmena, přítomný čas prostý, kladná a záporná oznamovací věta, kladná a záporná otázka, rozkazovací způsob, ustálené fráze, infinitivní vazba, atd, v každé lekci je nejdříve shrnutí dané gramatiky a pak je spousta příkladových vět. Věty jsou anglicky – a následuje český překlad. Z CD jsem si nahrála tyto lekce výběrem na MP3 a na CD-rom, který jsem si nainstalovala na počítač mohu tyto lekce procvičovat a zkoušet. Gramatika je obsáhlá a týká se opravdu základů angličtiny.
Sice je pravda, že preferuji CD-ROMY, které jsou přidány k anglickým učebnicím, ale třeba v práci, nebo na cestách volím tuto jednodušší variantu. Mrkněte na Englishbooks, myslím, že to v nabídce mají.

Slovíčka se převážně učím v autě z MP3. Na to je dobrý program „Euroword“ (do googlu dejte „eddica“). V PC si uspořádáte slovíčka do lekcí a pak si tuto lekci „vyženete“ do MP3. Lze volit pořadí CZ-ENG, ENG-CZ, ENG-CZ-ENG + délka mezer + počet opakovaní CZ/ENG + v pořadí/náhodně.
V PC se slovíčka můžete učit, je to primitovní takže to používám jen na určení slovíček která již umím a pak si znovu vyženu lekci do MP3 s volbou „jen problémová“. K programu můžete dokoupit „gramatiku“ – cvičné věty si pak jen naiportujete do programu a funguje to stejně jak slovíčka.
Program umožňuje vytisknout jednotlivá slovíčka na kartičky – taky dobrá metoda jak se učit při čekání na bus atd. (kartičky co už umím vyžřazuji a nezdržují).

Nedávno jsem na webu viděl inzerát na jiný program umožňující vyhnat si slovíčka do MP3 (zapomněl jsem název). Základem byla výuka gramatiky + cca 5 minutová videa (i z nich se daly věty vyhnat do MP3), na druhé straně neměl tisk na „kartičky“

Dnes jsem byla vyslaná s vnučkou do angličtiny pro nejmenší (3-leté).Bylo mě hrozně,protože mám zaměření na němčinu.Tak jsem se rozhodla něco se sebou udělat a navštívila jsem Vaše perfektní stránky. Jen mě napadlo není něco takového pro ty nejmenší?Třeba dnes se seznamovali se zimou,stavěním sněhuláka(jed­na,dvě,tři koule,oči,nos,če­pice,počítání knoflíků. sněžení z velkého mraku,potom sluníčko,atd…)Moc se mě to líbilo a tak teď sedím u Vašeho programu,maluji vnučce obrázky,abychom mohly doma cvičit a ve slovníku hledám slovíčka.Jen ta výslovnost bude zatím pro mě obtížnější,ale co.Dala jsem se na vojnu,tak …

to Teahyn: to je pekny pristup, nahovoral som na to aj svoju sestru, ma dvojrocneho chlapca a ziju v Bruseli. zacina uz chomolit aj nejake naznaky viet. neviete od kolkych rokov zacinaju tieto kurzy?

To nevím,ale napíši až večer až přijede dcera (vlastně maminka mé vnučky) Ony chodí do Brna už asi když malé bylo 2,5 roku.Někteří to ale nedoporučují,pokud dítě nevyrůstá v anglicky mluvící rodině, ale já mám zkušenost s němčinou a slovinštinou,že malá když jezdíme do slovinska a s příteli z holandska se domlouváme jak něm. tak slovinsky tak ta naše malá se chytá lépe než třeba někteří dospělí .když něco nerozuměla tak se zeptala a už so to zapamatovala. Je pravda,že si ale stále některá slovíčka opakujeme.Proto doufám, že tu angličtinu bychom měli zvládnou lépe.Po několika lekcích v Brně je na tom ohodně lepší než já.Má lepší paměť ,proto jsem ráda,že jsem našla tyto stránky a mohu si to vždy ještě hodně procvičit.Teď právě maluji pro ni zimu a k tomu i pro sebe slovíčka,abych nevypadala jako …
Večer teda napíši od kolika let (mám dojem i měsíců) tato angličtina je..

Zde jsou adresy pro ty nejmenší :
Kvalitnější : http://www.helendoron.cz/index.php?…
a druhá je od 2 let :
http://www.astrajs.cz/
pro děti na inernetu :http://www.anglictina-hrou.cz/

Ale musím říct, že ikdyž je i jinde výuka angličtiny, tak tato je ze všech nejlepší !!!!!!

Ahoj ja tu nova,ale som rada ze som Vas objavila.Zijem v UK a tak by som sa chcela zacat ucit ang.a dufam ze sa mi to tu u Vas podari.Tak ak budem mat otazky napisem.Zatial dakujem a to je vsetko na zoznamenie.xi(a drzte mi palec) :-D

Dobrý den, začínám s výukou jazyka a potřebovala bych poradit, jak a s čím mám začít. Budu ráda za každou radu. Děkuji předem za odpověď.

na těchto stránkách je kurz pro začátečníky, můžete začít s tím :-)

A dál? :-D

To jste tak rychlá? :-)

:-) …budu se snažit :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.