Help for English

Sraz HFE

 

<citace>Přemýšlel jsem, zda navrhnout, že by celý sraz byl v angličtině…</ci­tace>

seqwence:
přesně takových šílenců jako jsi ty se tam bojím. :-D :oops:

Taky bych se přimlouvala za nějaké(ho) NATIVCE :-) A to kolik lidí tam bude mluvit jakým jazykem je přece na nich. Mám jen obavu, aby místní(na HFE) celebrity nebyly znechuceny takovým zájmem :-D o ně ****

No určitě čakám, že se tam potkám s lidmi z Vašich stránek, jejichž názory a návrhy si pročítám :-), že si s nimi budu moci popovídat nebo „pospeakovat“ při limče nebo pivku, jak má kdo chuť. Ačkoliv jsem se teď přistihla, že by mi nevadilo, ani kdyby to probíhalo jako nějaký seminář… No nevím jak ostatní, ale chtěla bych si tam určitě aspoň trochu pocvičit mluvení v AJ. V práci totiž jen píšu emaily a jednou za čas vyřizuji telefonát. Obvykle velice krátký, že je šéf out of office and he will certainly call him very soon… :-)

:-)
Ta forma semináře mě taky napadla, ale u toho se asi tak člověk nepobaví, nevím…

jo tak s tou anglickou konverzaci by to mohla být celkem sranda..co já si pamatuju,tak sem byl párkrát na oslavě,kde byli english speakers ,takže ze začátku hi,how are you ale potom,po jemném posilnění alkoholem,jsem ze sebe začal sypat strašně moc dlouhých vět a co sem neznal,to se dalo nějak popsat a všichni za mnou chodili abych jim pomohl něco přeložit a vim že jsem si fakt dobře pokecal.Druhej den mi pak kámoš řiká : sem nevěděl že umíš takhle mluvit.A já : no tak to sme to nevěděli dva :-D …každopádně si musíme udělat nějaký cedulky s našimi nicky co máme tady na webu abysme se poznali :-)

No já bych to viděla asi úplně jinak, snad mne neukamenujete:) Líbí se mi návrh, který tady už jednou padl, abychom se sešli tak nějak všichni (tedy i tvůrci španělštiny, latiny, češtiny apod.). Na HFE sice chodím, ale anglicky zrovna moc neválím. Myslím, že takových lidí je tady určitě víc. Přijde mi, že by byla škoda ochuzovat se o setkání s takovými lidmi jen kvůli tomu, že se stanoví, že by se na srazu mělo mluvit jen anglicky.

Nebrala bych to až tak „odborně a anglicky“. Myslela jsem, že to bude spíš takové přátelské poseení, které nám sice ničím ke zlepšení angličitny nepřispěje, ale zato nám třeba získá nové kamarády a známé.

Já bych to taky viděl na nějaké přátelské setkání – pokec u limči nebo pivka – akorát nevím v jakém rozsahu si to představit. Ono když jsou stránky navštěvovány tisíci lidmi denně, tak člověk nikdy neví jestli by se zúčastnilo 10, 100 nebo třeba i 1000 lidí. To už by bylo pěkně masové shromáždění nadšenců do angličtiny :-) … (co takhle zápis do Guinessovy knihy rekordů? :-) ) … a aby se kvůli tomu nemusel rezervovat fotbalový stadion :-)

honyk:
no to nemusíš mít strach, je rozdíl kolik lidí chodí na stránky, kolik na fórum a kolik lidí někam přijede. Pro odhad aby Marek věděl kde a kolik míst má rezerovat bude myslím stačit, když se tu pak nějak sečtou „přihlášky“ lidí co se tam dostaví.

Tisíců se rozhodně nebojím, pač je rozdíl mezi třeba tebou, který tu jsi denně a někým kdo má občas těžký domácí úkol z angličtiny a kvůli tomu sem přijde. Ten s tím domácím úkolem nedá litr aby jel na sraz, kde zná pouze Marka a to ještě jenom podle jména, víš jak. :)

Já bych to viděl tak na max 100, 200 lidí, ale kdo ví…

Není problém udělat předběžně anketu, kolik lidí by mělo zájem, ne všichni mají možnost, ne všichni jsou tak zažraní jako my.někteří přijdou a odejdou, někteří chodí jen pro rady, někteří ze zvědavosti, nevím další možnosti. Já bych se přimlouvala za nezávazné setkání, protože mluvit anglicky, tak prchám. Na větší úroveň, než elementary nemám a měla bych hodně velkou trému, kdybych věděla že budu pilovat angličtinu s těmi, kteří se tu během těch dvou let vystřídali. Všimli jste si vůbec toho? Ještě když jsem tu začala, tak tu bylo hodně začátečníků, ale v poslední době sem přicházejí zkušení a znalí angličtiny.(A troš­ku tak sebevědomí a pyšní) Trošku to tu bere nový směr. Fandím tomu. Ráda to sleduji a těším se, že se zařadím, ale až na to budu mít.A stále obdivuji tyto stránky. Takže i když anglicky neumím, teda vím, že se podceňuji v tuto chvíli, protože si myslím, že jsem se toho hodně naučila za ten rok, co sem chodím a co se pilně učím. A naopak si myslím, že se nesmím porovnávat. Ale uvědomte si svoje začátky, připadá mi, jako by se všichni učili od pěti let. Takže jestli setkání s HFE, tak zásadně česky, seznámit se, žádné velké ovace jen mezi sebou, kdo má zájem, ale podebatovat o tom jak se učíme, jak nám HFE pomáhá, jak můžeme přispět svou troškou do mlýna, prostě jen pro zájmy ocenit prácí těch, kteří to pro nás dělají, prostě nebýt tak pyšní, jak to umíte, ale jak se nám to líbí.Nevím, jestli se správně vyjadřuji, ale kdyby to mělo být setkání angličtinářú, ta třeba za pár let by to šlo. Teď by to mělo být setkání fandů webu Help for English – setkání příznivců, obdivovatelů, přispěvovatelů a i třeba těch, co anglicky neumí ani žblepnout, ale jsou vzácní tím, co pro nás dělají, a tím, že nás navštěvují.Pře­mýšlejte, k čemu tento web slouží, tak jak jsem to pochopila já před rokem, když jsem sem náhodou zavítala. A už zůstala.

S tím umělcem by to nemuselo být až tak úplně neuskutečnitelné. Teď mi psal Matt Epp, jestli bych mu nepomohl u nás v ČR s organizací koncertu. Mohli bychom to spojit. :-)

Já osobně bych tu nejradši viděl Schuyler Fisk, ale tu se mi sem asi nepodaří nalákat. :-)

Jinak co se srazu týče, rozhodně bych to viděl jako Georgia, Jana Skřivánková a další. Mluvit česky, prostě přátelské setkání.

Jasan, OK. Ale jestli dojede McKAY (xD), tak mě nikdo s ním česky mluvit nedonutí :-D

No a to právě jde, co si chceš dokazovat?

V češtině, setkání v češtině, jsem přece Češi. Pokud někdo bude chtět, ať si mluví anglicky, já se klidně připojím ale radši si pohovořím plynule česky (anglicky si zas až tak brilantně nevěřím). A jak již zmínila slečna Skřivánková, přikláním se k tomu, aby se to bralo jako celek, tedy i sesterské weby. Ono to asi vyjde nastejno, protože k těm ostatním se člověk většinou dostane přes H4E, takže pokud chodí na sesterský web, chodí podle mě také i na H4E.

Oh my gosh.
Tady někdo asi nerozumí srandě, že? :?

No promiň, ale tady nemluvíme o srandě.

Opožděně „to“ Random: Ano, palidromy… Mám ráda palindromy a jiné slovní hříčky :-)

Ohledně jazyka setkání: Myslím, že bych nebyla striktní, co se týče komunikačního jazyka. Myslím, že to vyplyne ze situace. Budou-li přítomni angličtí rodilí mluvčí nevládnoucí češtinou, tak už jen z nutnosti dorozumění se nastoupí přirozeně angličtina. A mezi Čechy samotnými samozřejmě čeština. I když je zde na HFE možnost si „pochatovat“ v angličtině, přesto je to svým způsobem „nepřirozená situace“ – navíc si člověk chtě nechtě z takových konverzací fixuje nevědomě i chyby, jež zůstávají neopraveny…

Ohledně formy setkání: Proč to opět striktně stavět buď jen jako přátelské setkání, či jen jako seminář. Proč to nepropojit? Samozřejmě v závislosti na počtu zúčastněných či místě zvoleném pro setkání. Když už se člověk vydá na cestu, určitě nepojede jen na otočku na hoďku či dvě do hospůdky. Takže zbývají-li nějaká odborná témata, která by bylo dobré si vyslechnout či probrat formou interaktivního semináře, tak proč je nezačlenit do akce, která by mohla klidně zabrat odpoledne; a večer to pak uzavřít „volnou zábavou s kulturní vložkou“ :-D

Ohledně „pýchy“ či „skromnosti“: O to tu přece vůbec nejde. Je-li někdo naplněn vědomostmi či znalostmi, tak proč by je neměl hodit do placu. Ano, na formě podání záleží stejně jako na obsahu. Na druhou stranu bych se zastala sebevědomého přístupu, stejně jako ostychu. Obě formy přístupu jsou přece úplně přirozené a není třeba za to na sebe zbytečně nevražit, nebo se mýlím? :-D

Přeji všem krásný vstup do Nového roku!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.