Help for English

pravděpodobnost výhry v soutěži o Dawson\'s Creek

Díky za odpověď. Jen mě to tak teoreticky napadlo. Snad to nevyznělo nějak špatně…Naopak, jsem z těchto stránek fakt nadšená, soutěže i výuka mě tu moc baví. Jediné co mě mrzí je, že jsem je objevila teprve před půl rokem. :-( Zasloužite veeeelké dík :-)

Zdravím,
statistik nejsem, živím se programováním (honosně se moje pozice jmenuje Java Senior Developer :-) ).
Taky si nemyslím, že by to mohlo být vnímáno jako napovídání. Vždyť mě Marek sám vybídnul, ať ty pravděpodobnosti zkusím spočítat. A tady na fóru jsem jen ukázal, jak jsem uvažoval, když jsem se to snažil odvodit.
A soutěž stejně už skončila, což mě docela mrzí. Škoda, že nevydržela aspoň do 13. otázky.

No já to myslela trošku jinak… a asi i víc odlehčeně, než to vyznělo :-). Ale na tom už nezáleží.
Jinak pojetí soutěže typem BINGO byl výborný nápad.

Nenazval bych to hrou se slovíčky. Jde o to, že jsem výrazu „přijatelných kombinací“ mylně přiřadil jiný význam než jaký jste mu přiřadil vy. Popravdě nezkoumal jsem dopodrobna váš postup, protože jsem mu po zběžném přečtení nerozuměl, a ta třináctka druhý den mě bila do očí. Nicméně když jsem si spočítal pravděpodobnosti dle mého postupu, vyšly stejně pro všechny dny.

Proto jsem reagoval, že výpočet je složitý a zavádějící s tím, že lidé mu pravděpodobně nebudou rozumět. Dodatek, že počet přijatelných odpovědí 13 je nesmysl vycházel z mého neporozumění a neměl v mém vyjádření co dělat. To jsem ustřelil. Mým záměrem bylo především poukázat, že existuje jednodušší a snaze uchopitelný způsob výpočtu. Nicméně díky za upřesnění vašeho postupu při výpočtu počtu přijatelných kombinací. Teď už vím, co počtem přijatelných kombinací míníte. Dalo mi to sice práci pochopit, ale i tento přístup k řešení je obhajitelný. Koneckonců proč ne, když dochází ke stejným výsledkům.
Martin

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.