To Georgia: Jeste jsem chvili hledala Children's Prayers a nasla jsem jednu
peknou detskou modlitbu na ochranu.
God in heaven hear my prayer,
keep me in thy loving care.
Be my guide in all I do,
Bless all those who love me too.
To Georgia: Jeste jsem chvili hledala Children's Prayers a nasla jsem jednu
peknou detskou modlitbu na ochranu.
God in heaven hear my prayer,
keep me in thy loving care.
Be my guide in all I do,
Bless all those who love me too.
Jsem slepej nebo tam chybí otec, syn a duch svatý? ikdyž oni si to možná interpretují jinak
No laicky jako ateista te na to muzu rict, ze podle Noveho zakona je to jedno, je trojjedinost bozi, takze v Panu Bohu mas obsazeny vsechny tri: otce, syna i ducha svateho.
In Christian doctrine, the Trinity is the unity of Father, Son, and Holy Spirit as three persons in one Godhead. viz wikipedie
seqwence: Myslíš v tom „otčenáši“? Tam to není.
Jasný. V českém je na konci takovéto ve jménu otce, syna blablah…
A tady vidím království, moc a slávu
Aha ja myslela v tech detskych modlitbach.
Asi jak v které verzi. Ono je to z bible. A tam to „ve jménu…“ není. Různé křesťanské denominace si to přejali a to „ve jménu..“ si tam někteří doplnili.
Byla to Ježíšova modlitba… a bylo by trochu divné, kdyby se tam modlil „ve jménu Syna“ když on byl ten syn, ne?
ok, díky, stejně se nemodlím
to jsme 2
No ja se take nemodlim, ale nejak me to nedalo a uz si to nepamatuji jak me
to babicka ucila a tak jsem se koukla a v cestine to je to same.
Otče náš, jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé,
přijď království tvé,
buď vůle tvá
jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej(ž) nám dnes
a odpusť nám naše viny,
jako(ž) i my odpouštíme našim viníkům
a neuveď nás v pokušení,
ale chraň nás od zlého.
Neboť tvé je království i moc i sláva navěky.
Amen.
Není to sice klasická modlitba a ani není v angličtině, ale má své kouzlo… Spíše je to takové podobenství z textů Anthonyho de Mella „Modlitba žáby“/„The Prayer of the Frog“(I):
„Neobyčejně zbožnému muži se přestalo dařit. Začal se tedy modlit následujícím způsobem: ´Pane, vzpomeň si na všechny ty roky, kdy jsem Ti sloužil, jak jsem nejlépe dovedl, a nikdy jsem za to nic nechtěl. Teď, když už je ze mne stařec a jsem na mizině, mám k Tobě poprvé v životě prosbu a věřím, že mě neodmítneš: prosím, nech mě vyhrát v nějaké loterii.´… Dny ubíhaly. Pak týdny, měsíce. Stále nic. Nakonec už své zoufalství neovládl a zaúpěl: ´Bože, tak už mě toho čekání konečně ušetři!´… Vzápětí uslyšel Boží odpověď: ´Ušetři ty mě a kup si konečně los!´“
dobrý
Tak to je vazne dobry.
Tenhle vtip znám a líbí se mi,dík, že jste mi ho připomněla.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.