Míša
Jo, tak dvě chybičky.. To si myslím, že je o.k…díky..
Komentáře k článku: Minulý prostý a průběhový čas
Míša
Jo, tak dvě chybičky.. To si myslím, že je o.k…díky..
Dík za stránky
Fakt Dost stránky!!! SUPER
Pridam se k dikum
Vase stranky jsou prvni, kde vidim pekne zpracovane testy i gramatiku s VYSVETLENIM CHYB. To je dle mne velmi dulezite pro pochopeni jednotlivych jevu. Pridam se k vrelym dikum a doufam, ze mi to pomuze v absolvovani tretiho pokusu bakalarske zkousky z aj.
0
hezkýýý,0 chyb ani se mi nechce věřit…nee
Yeah…
Tak jsem si nastudoval minulé časy a jak je vidět, přineslo to své ovoce = 0 chyb, takže radost veliká. Jinak stránky jsou EXTRA skvělé-děkuji za ně
Jen aby mně to vydrželo
Tři chyby!!! Kdyby mi to vydrželo i při zítřejším testu, který píšu ve škole. Prosím, držte mi palce
double but
Ve 4. větě to dvojité „but but the bus“ má nějaký speciální význam, nebo je to jen překlep :
juj
měla jsem 4 chybičky – na to že je mi 12 dost dobrý, ne ?? :
hoj
ja nepoznám jestli je to veta v prostym nebo v prubehovím !! ja sem s toho jelen !!!
Ja vim ze tento clanek je asi uz dost out of date ale presto bych se zeptal. V te 6. vete, co kdybych ten konec zmenil na: …AND SAW THAT A LOT OF SMOKE HAD BEEN COMING FROM THE BACK OF THE CAR. Ve smyslu toho, ze ten kour vychazel z auta uz predtim nez se podival a pokracovalo to dale. Tedy zamena minuleho prubehoveho za predminuly prubehovy.
Ja vim ze tento clanek je asi uz dost out of date ale presto bych se zeptal. V te 6. vete, co kdybych ten konec zmenil na: …AND SAW THAT A LOT OF SMOKE HAD BEEN COMING FROM THE BACK OF THE CAR. Ve smyslu toho, ze ten kour vychazel z auta uz predtim nez se podival a pokracovalo to dale. Tedy zamena minuleho prubehoveho za predminuly prubehovy.
Re:
Tady ale jde o to, co viděl. On neviděl, co se dělo předtím, viděl pouze to, co se dělo v ten moment. Kdyby tam bylo např. že zjistil, že už mu NĚJAKÝ ČAS vychází z auta kouř, nebo mu to řekli, že už se mu z toho auta nějaký čas kouří, pak ano. Pokud ale člověk říká, co viděl, když vykoukl, potom tu předminulý nebude.
predprit.prubeh versus minuly prubeh.
Jupii…te prvne co jsem tady docilil 100% ..se stestim
Jen se chci zeptat, dal by se pripravit testik ktery by nachytaval studenty na
svestkach na rozdilech mezi predpritomnym prubehovym a minulym prubehovym casem?
Nebo se to plete jenom mne?!
A jinak se pripojuji k dekovacce za stranky, meli by vam vytesat sochu!
predprit.prubeh versus minuly prubeh.
Jupii…te prvne co jsem tady docilil 100% ..se stestim
Jen se chci zeptat, dal by se pripravit testik ktery by nachytaval studenty na svestkach na rozdilech mezi predpritomnym prubehovym a minulym prubehovym casem? Nebo se to plete jenom mne?!
A jinak se pripojuji k dekovacce za stranky, meli by vam vytesat sochu!
Re: predprit.prubeh versus minuly prubeh.
Díky za sochu.
To s těmi dvěma časy, nemyslím, že zrovna tato dvojice patří mezi ty často pletoucí se. Ale určitě tu nějaké takové testíky máme, zkuste v sekci ‚testy‘ najít nějaký zaměřený na časy obecně, myslím že tam jsou např. ‚intermediate tenses‘, tam určitě budou nějaké otázky, kde bude potřeba vybrat mezi různými minulými a předpřítomnými časy…
Re: Re: predprit.prubeh versus minuly prubeh.
Thank U Mr Veet I was looking for some test and I found it…
Sloveso would v minulém čase
Dobrý den, nevěděl byste prosím, zda je možné použít sloveso would k vyjádření opakované činnosti při vyprávění o minulosti? Jako například „he would run for a beer“? Měla by tato fráze za určitých okolností smysl? Moc děkuji!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.