well done!!!
:D Tak tohle je parádní test, velmi užitečný…!!! Do života A nasmál jsem se u toho :)
Komentáře k článku: Hovorová frázová slovesa
well done!!!
:D Tak tohle je parádní test, velmi užitečný…!!! Do života A nasmál jsem se u toho :)
I agree with Jana
Přesně tak…já jsem taky dal v šestce make out a podivil jse se, že by to mělo být špatně :--)
I agree with Jana
Přesně tak…já jsem taky dal v šestce make out a podivil jse se, že by to mělo být špatně :--)
Re: I agree with Jana
No ne, ale kdo by to kdy řekl? Takovej vodvaz snad nikdo neni, že by jeho oblíbená víkendová aktivita byla muchlovat a ocucávat se s přáteli… Gramaticky je to ale OK, to nikdo neříká.
Užitečný testík, pobavila jsem se.Podařil se na 90%
Re: I agree with Jana
No ne, ale kdo by to kdy řekl? Takovej vodvaz snad nikdo neni, že by jeho oblíbená víkendová aktivita byla muchlovat a ocucávat se s přáteli… Gramaticky je to ale OK, to nikdo neříká.
Re: Re: I agree with Jana
Ja jsem sice „make out“ nedala, protoze znam i „hang out“ a
samozrejme mi tam pripadalo logictejsi. Ale proc by nikdo nebyl takovej vodvaz?
Neuznala bych to jako chybu, pokud to ten clovek zna. Co student vi, jakej
vodvaz v uciteli drime?
(Napriklad v te vete s kinem je to jasne – ze situace, kdy me ti muchlajici
se lidi rusi – protoze „two people hanging out“ by me asi nerusili.)
Re: Screwing
Vidíte, že sloveso SCREW se skutečně hodí.
Super test…ale nemohl by ste to udělat ve formě článku a né ve formě testu…? Všelijaké hovorové frázové slovesa i s překladem… děkuju…
Super test…ale nemohl by ste to udělat ve formě článku a né ve formě testu…? Všelijaké hovorové frázové slovesa i s překladem… děkuju…
Re:
Většinu z nich najedet v článcích Hovorová angličtina 1–3, další z nich se brzy objeví, v tomto seriálu budeme pokračovat.
Re:
Většinu z nich najedet v článcích Hovorová angličtina 1–3, další z nich se brzy objeví, v tomto seriálu budeme pokračovat.
Re: Re:
OK díky
další fráze
dovolil bych si poznamenat další dvě fráze, se kterýma se setkávám poměrně často (je možné, že už je tady někdo přidal. potom se omlouvam). Jde o „screw you“ a „up yours“. ;)
Chci se zeptat nemělo by být ve větě: Karen, did you notice the way Jack smiles at you? I think he's.. místo : ..the way Jack.. the way the Jack- způsob, jakým se.. Nebo tam to the mohu vypustit, jak to máte napsané vy?? Děkuji
Chci se zeptat nemělo by být ve větě: Karen, did you notice the way Jack smiles at you? I think he's.. místo : ..the way Jack.. the way the Jack- způsob, jakým se.. Nebo tam to the mohu vypustit, jak to máte napsané vy?? Děkuji
Re:
žádné THE tam nepatří, odkdy se před jmény používá člen?
A nebo vy myslíte spojku THAT? Ano, ta se samozřejmě běžně
vypouští.
the great test. I have repeated this test after one year and I got 100%. It seems something stuck in my mind
Taky jsem si to zopáknul po roce a taky jsem to zvedl na 100 procent
krásných 100%… tohle je moje
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.