Můj názor
Tak jsem si to všechno přečetl a já bych mezi tři finalisty (já vím, mělo by jich být pět) zařadil tyto.
– Jaroslav NOuza / nevím jestli je specifikován takovýto Murphyho zákon nebo je to spíš zákon schválnosti, ale tak či tak to funguje spolehlivě. Pro mě nejzajímavější příběh. Jinak obdivuju lidi, kteří s jazykem začínají až v pozdějších letech.
– Robin Brock / skoro se mi až nechce věřit, že by se tohle všechno stalo najednou, ale možné je všechno. Je to klasický případ MZ a pokud to tak skutečně probíhalo, tak je skoro zázrak, že to prkno nepřistálo té slečně na palci u nohy. Pro mě zajímavé také z toho důvodu, že tam bylo povíce neznámých slovíček (ačkoli nevím, zda správně použítých), které jsem byl donucen si vyhledat.
– Jana Moravcová / no jo, štěňata. Ty já můžu. V tomto kontextu se mi navíc vybavila asociace s jedním výrazem, která má k Murphyho zákonům blízko: the tail wags the dog (ocas vrtí psem – neboli, že to nepodstatné vládne tomu podstatnému)
Jejich příspěvky se mi zdály nejzajímavější. Nehodnotil jsem jen samotnou úroveň angličtiny (to bych asi ani v plném rozsahu neuměl), protože si myslím, že jsou tam i lepší (např. Klára Kužilková, při jejímž článku jsem poprvé nevěděl o čem čtu – promiň Kláro, moje chyba – zatím mám rezervy).