Povedlo se, je vidět, že Váš výklad je úspěšný, bez něj bych to absolutně nerozlišila.
Komentáře k článku: Memory words test
Povedlo se, je vidět, že Váš výklad je úspěšný, bez něj bych to absolutně nerozlišila.
Diky za test
udelal sem tam hrozne nesmyslny chyby, na to, jak to bylo jednoduchy
teď už si spojení FROM MEMORY určitě zapamatuju
Super výklad, člověk si ani neuvědomí, kolik se v takových slovech skrývá záludností. Bez něj bych to na 90% určitě nedala. /Chyba u forget spending /
ke 2)
forget se teda s místem nepoužívá, ale jak by to bylo ve větě: Musela jsem tu knihu někde zapomenout. ‚někde‘ je v tomhle případě jako určení místa ne? to tam taky musím napsat leave místo forget i když to není až tak konkrétní místo? :
ke 2)
forget se teda s místem nepoužívá, ale jak by to bylo ve větě: Musela jsem tu knihu někde zapomenout. ‚někde‘ je v tomhle případě jako určení místa ne? to tam taky musím napsat leave místo forget i když to není až tak konkrétní místo? :
Re: ke 2)
LEAVE sth somewhere – nechat někde něco
FORGET sth – zapomenout si vzít něco (I forgot my wallet) – bez
udání místa.
Re: ke 2)
LEAVE sth somewhere – nechat někde něco
FORGET sth – zapomenout si vzít něco (I forgot my wallet) – bez udání místa.
Re: Re: ke 2)
no jo už chápu, díky
Re: Re: jjj
Me too 90% I made mistake in sixth point.
Musím si to znovu opakovat. Mám delší vedení.Přesto děkuji, ráda se na těchto stánkách učím.
moc pěkné!! bez chyby, nejvíc se mi asi v tom článečku líbily ty idiomy, ty jsem neznala!
dotaz
Dobrý den, pořád se mi nezdá že verze „by memory“ je špatně – našel jsem třeba na stránce musiced.about.com/od/adviceformusicians/a/memoryplaying verzi „by memory“
prosím tak jak to je ? díky moc
dotaz
Dobrý den, pořád se mi nezdá že verze „by memory“ je špatně – našel jsem třeba na stránce musiced.about.com/od/adviceformusicians/a/memoryplaying verzi „by memory“
prosím tak jak to je ? díky moc
Re: dotaz
Na internetu najdete různé věci. Pokud něco hledáte a potřebujete spolehlivě vědět, jak to je, hledejte ve slovnících či v kolokačním slovníku.
Správně spolu kolokují BY HEART nebo FROM MEMORY nebo BY EAR.
Jak se nejlépe vyjádří tyto věty:
Co třeba:
1. I can´t remember your name. I can recall your name.
2 . I can´t memorize your name.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.