Opět super
Co dodat, vysvětleno perfektně, díky
Komentáře k článku: Tázací dovětky (Question tags) 2
Opět super
Co dodat, vysvětleno perfektně, díky
Mates
Perfektní,díky
otázka
Je nějaký významový rozdíl ve větách: They haven't got a dog. / They don't have a dog. ?? Dík..
otázka
Je nějaký významový rozdíl ve větách: They haven't got a dog. / They don't have a dog. ?? Dík..
Re: otázka
Ne není, viz článek o slovesu HAVE.
Dotaz – opis must
Thank you very much! Chtel bych se zeptat na dovetek s opisem od slovesa
MUST. Chci napsat – Jak tvoje cesta do Latin America, musela byt
nebezpecna,ze? Domnivam se, ze by to melo byt prelozeno – What about your
journey to the Latin Am,IT HAD TO BE dangerous,had not it ?
Dekuji mnohokrat za odpoved.
Dotaz – opis must
Thank you very much! Chtel bych se zeptat na dovetek s opisem od slovesa MUST. Chci napsat – Jak tvoje cesta do Latin America, musela byt nebezpecna,ze? Domnivam se, ze by to melo byt prelozeno – What about your journey to the Latin Am,IT HAD TO BE dangerous,had not it ?
Dekuji mnohokrat za odpoved.
Re: Dotaz – opis must
it had to be… didn't it?
ale správně by to mělo být: It must have been dangerous, mustn't it?
Těmi nadmíru kladnými odezvami se to tady jen hemží, ale přidám
další. Supééér!!!
Jeden dotaz zase mám. Nikdy jsem se s tím nesetkala, tak předpokládám, že
se to ani nepoužívá, ale stejně. Když je neformální ME TOO, dá se
neformálně říci i třeba HE TOO, místo třeba SO DOES HE?
Těmi nadmíru kladnými odezvami se to tady jen hemží, ale přidám další. Supééér!!!
Jeden dotaz zase mám. Nikdy jsem se s tím nesetkala, tak předpokládám, že se to ani nepoužívá, ale stejně. Když je neformální ME TOO, dá se neformálně říci i třeba HE TOO, místo třeba SO DOES HE?
Re:
Je pravda, že vazba HIM TOO se takto moc nepoužívá. Do oběcně používané hovorové angličtiny se zakořenilo ono ME TOO, asi proto, že je to tak časté, že člověk tak často k něčemu přitakává… V jiných osobách to není běžné, ale také ne vyloučené. Osobně bych volil ono SO DOES HE, SO IS HE, apod.
‚My house is large.‘ – ‚So is mine.‘
Ta hovorovejsi forma by byla: ME TOO nebo MINE TOO?
‚My house is large.‘ – ‚So is mine.‘
Ta hovorovejsi forma by byla: ME TOO nebo MINE TOO?
Re:
MINE TOO.
barny98
na pisomke sme mali : shut up, … doplnit, dal som would you. A profka povedala ze tam ma byt cant you.. vysvetlis pls. Vdaka
barny98
na pisomke sme mali : shut up, … doplnit, dal som would you. A profka povedala ze tam ma byt cant you.. vysvetlis pls. Vdaka
Re: barny98
Správně je WILL YOU popř. WOULD YOU.
QT a sloveso may
Dobrý den, Marku. Jak by zněl tázací dobvětek u modálního slovesa „may“? Šlo by to třeba: You may come, mightn´t you? Děkuji za odpověď.
QT a sloveso may
Dobrý den, Marku. Jak by zněl tázací dobvětek u modálního slovesa „may“? Šlo by to třeba: You may come, mightn´t you? Děkuji za odpověď.
Re: QT a sloveso may
Ne že by se to nějak moc používalo, ale gramaticky správné je MAYN'T.
Re:
Môžete mi pomôcť vysvetliť gramatiku týchto dvoch viet:
Do enjoy yourself,won´t you?
Never whole again,are we? dik
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.