Vynikajúci článok, veľa vecí som pochopila až teraz…vdaka
Komentáře k článku: GET - změna stavu
Vynikajúci článok, veľa vecí som pochopila až teraz…vdaka
…velmi poučný článeček, děkuji
Děkuji za skvělý článek.Chtěla jsem se zeptat,jestli neuvažujete o článku, ve kterém by byly shrnuté vazby se slovem look.
Děkuji za skvělý článek.Chtěla jsem se zeptat,jestli neuvažujete o článku, ve kterém by byly shrnuté vazby se slovem look.
Re:
Stačí zadat vlevo nahoru do vyhledávání slovíčko LOOK a budete
příjemně překvapena
Je tu od Marka nejen článek na frázová slovesa s LOOK, ale také test
Je tedy nejaky rozdil ve vetach: SHE MARRIED A BUSINESS MAN a SHE GOT MARRIED TO A BUSINESS MAN? Nebo je pouziti stejne?
Je tedy nejaky rozdil ve vetach: SHE MARRIED A BUSINESS MAN a SHE GOT MARRIED TO A BUSINESS MAN? Nebo je pouziti stejne?
Re:
Vzala si podnikatele.
Vdala se za podnikatele.
Rozdíl není. Je však třeba dát si pozor na vazby a předložky.
Děkuji za pěkný článek. Ty výjimky s „go“ si asi musím zapamatovat a udělám velkou chybu, když např. místo go silent použiju get silent?
Děkuji za pěkný článek. Ty výjimky s „go“ si asi musím zapamatovat a udělám velkou chybu, když např. místo go silent použiju get silent?
Re:
Těch výjimek je více a nejen se slovesem GO.
Ale pravda je, že zrovna GET SILENT se dá taky použít a často je rozdíl ve
významu minimální…
Více v pokročilejším článku
Najprv veľmi pekne ďakujem za skvelý článok. Chcem sa len opýtať – vo vete: He will get married next month. – nemá byť použitá väzba be going to: He is going to get married next month. ? Podľa mňa je to plánovaná budúcnosť, ale neviem, či je to správne… Vopred veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie.
Chtěla bych se zeptat jak se řekne dostat žízeň, když get drunk = opít se. Děkuji.
Chtěla bych se zeptat jak se řekne dostat žízeň, když get drunk = opít se. Děkuji.
Re:
Pokud řeknete HE IS DRUNK, tak říkáté, že je opilý.
Vy ale tady chcete říct něco jiného.
HE IS THIRSTY = on má žízeň (je žíznivý)
HE GOT THIRSTY = dostal žízeň
Je to stejné jako GET HUNGRY = dostat hlad, GET THIRSTY = dostat žízeň.
Super stránky a perfektní vysvětlení!!!Jen tak dále. Měla jsem štěstí,
že jsme vás na netu našla
Úžasné,velmi užitečné. Velký dík, toto téma bylo pro mě dlouho strašákem. Článek mi velmi pomohl, díky a prosím nějaké to cvičečínčko
Úžasné,velmi užitečné. Velký dík, toto téma bylo pro mě dlouho strašákem. Článek mi velmi pomohl, díky a prosím nějaké to cvičečínčko
Re:
Děkuji za chválu.
Test se už připravuje. Bude tentokrát trochu netradiční…
Re:
Sice nejsem Marek, ale článek je moje práce, tak si dovoluji odepsat.
Ano s barvami se používá většinou TURN.
A ta vaše věta… třeba takto:
We watched the mountain peaks turn pink with the rays of the rising sun.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.