Ahoj,
jsem moc rád, že existuje toto bezva fórum, protože na svou otázku hledám
odpověď už týden a pořád nic. Pravidla pro psaní velkých písmen
v angličtině samozřejmě znám, ale mám problém s tím, na co nejsou
pravidla a velmi prosím nějakého inteligentního angličtináře, jestli by
mi poradil, co je nejobvyklejší postup.
Buduji větší anglický web a stále si nejsem jist, jestli je lepší psát nadpisy ve tvaru „This Is My Article“ (vše velkým, samozřejmě s výjimkou předložek a spojek) nebo „This is my article“ (jen první velké). Dělal jsem takový výzkum mezi velkými weby a zjistil jsem, že to má každý jinak.
Na webu mám tento problém s nadpisy hned na několika místech.
1. Nadpisy v názvech bloků na okrajích webu (něco ve smyslu hlavního menu na tomto webu). Chci použít tvar „This Is My Article“ (vše velkým).
2. Kategorie příspěvků. Kategorii si člověk vybírá při tvorbě příspěvku a kategorie také tvoří novou sekci webu, která má nadpis podle jména kategorie. Chci použít tvar „This Is My Article“ (vše velkým).
3. Názvy kategorií fóra. Chci použít tvar „This Is My Article“ (vše velkým).
4. Hierarchicky řazené stránky s informacemi. Vždy je nějaká hlavní stránka, která má své podstránky, jejíž názvy jsou jako odkazy na té jejich hlavní stránce, apod. Tady trochu tápu, říkám si, že by byl lepší tvar „This is my article“ (jen první velké), ale mám např. stránku „User’s guide“ a guide s malým „g“ mi připadá trochu divné…
5. Menu. Co jsem se díval, tak menu je většinou ve tvaru „This Is My Article“ (vše velkým), ale na tom mém se bude často se odkazovat např. na hierarchicky řazené stránky, tzn. např. na zmíněnou „User’s guide“. Takže něco ve tvaru „This is my article“ (jen první velké) a to důležité zase v „This Is My Article“ (vše velkým)? Nebude to působit divně?
6. Články, zobrazené např. na hlavní straně webu. Chci použít tvar „This is my article“ (jen první velké).
7. Profil. Například „First Name:“ nebo „Companies Worked For:“. Chci použít tvar „This Is My Article“ (vše velkým).
Předem každému moc děkuji za každou radu.
Adam