ooooh come oooooon
ooooh come oooooon
McKay : Díky
Milan Jiroudek: ROzhodně gratuluju. Při přijímačkách, ve které aule jste byl, v té velké (A1) nebo v té menší?
Marek Vít : Mockrát díky! Byl jsem v té velké, spolu s vámi.
Marek Vít : Btw, pokud to víte a není to tajemství, mohl byste mi říct, kolik lidí skládalo přijímací zkoušky na obory Angličtina pro hospodářskou praxi a Angličtina – specializace v pedagogice?
To by mě taky zajímalo, kolik procent je zhruba šance na přijetí
Já si to číslo nepamatuju, k přijímačkám na AJHS myslím přišlo asi 250 uchazečů. Brali jsme 40. Ale přesné číslo nevím.
To došlo docela k poklesu u uchazečů. V předminulém roce bylo kolem 430. Ale i tak šance zůstává docela malá. To abych do té doby byl na úrovni C1
Ty počty docela kolísají… máme dva obory a počty uchazečů se liší. Navíc před dvěma roky byla situace ještě složitější – tuším, že to byl rok, kdy jsme neměli včas v učitelských novinách informaci o tom oboru pro učitele… takže tam byl zájem poměrně malý (hodně lidí se o tom oboru vůbec nedozvědělo), a o to víc se lidi hlásili na AJHP.
A taky by mě zajímalo, jestli se bere ohled na FCE certifikát. Jsou za něj nějaké „extra“ body nebo nemusím s ním zas tolik spěchat.
McKay : Teď jsem taky koukal na to kolik lidí se hlásilo loni…docela překvapivé.
Subjektivně – tahle zkouška pro mě byla o malinko těžší než skládání zkoušky FCE.(ale to bylo způsobený asi tím, že FCE jsem dělal po ročním intenzivním studiu na jazykovce a tenhle rok po ní jsem angličtině tolik času nevěnoval)
Ne, žádné extra body se v přijímacím řízení nepočítají, ani kdybys měl CPE. Prostě v testu uspěješ tak nebo tak, podle toho tě vezmeme nebo ne.
Ok, tak hurá do učení Díky za info.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.