Help for English

ooooh come oooooon :-D

McKay : Díky :-)

Milan Jiroudek: ROzhodně gratuluju. Při přijímačkách, ve které aule jste byl, v té velké (A1) nebo v té menší?

Marek Vít : Mockrát díky! Byl jsem v té velké, spolu s vámi. :-)

Marek Vít : Btw, pokud to víte a není to tajemství, mohl byste mi říct, kolik lidí skládalo přijímací zkoušky na obory Angličtina pro hospodářskou praxi a Angličtina – specializace v pedagogice? :-)

To by mě taky zajímalo, kolik procent je zhruba šance na přijetí :)

Já si to číslo nepamatuju, k přijímačkám na AJHS myslím přišlo asi 250 uchazečů. Brali jsme 40. Ale přesné číslo nevím.

To došlo docela k poklesu u uchazečů. V předminulém roce bylo kolem 430. Ale i tak šance zůstává docela malá. To abych do té doby byl na úrovni C1 :)

Ty počty docela kolísají… máme dva obory a počty uchazečů se liší. Navíc před dvěma roky byla situace ještě složitější – tuším, že to byl rok, kdy jsme neměli včas v učitelských novinách informaci o tom oboru pro učitele… takže tam byl zájem poměrně malý (hodně lidí se o tom oboru vůbec nedozvědělo), a o to víc se lidi hlásili na AJHP.

A taky by mě zajímalo, jestli se bere ohled na FCE certifikát. Jsou za něj nějaké „extra“ body nebo nemusím s ním zas tolik spěchat.

McKay : Teď jsem taky koukal na to kolik lidí se hlásilo loni…docela překvapivé.

Subjektivně – tahle zkouška pro mě byla o malinko těžší než skládání zkoušky FCE.(ale to bylo způsobený asi tím, že FCE jsem dělal po ročním intenzivním studiu na jazykovce a tenhle rok po ní jsem angličtině tolik času nevěnoval) :-) :-)

Ne, žádné extra body se v přijímacím řízení nepočítají, ani kdybys měl CPE. Prostě v testu uspěješ tak nebo tak, podle toho tě vezmeme nebo ne.

Ok, tak hurá do učení :) Díky za info.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.