dobrý no…hlavně čtyřka
Komentáře k článku: Miscellaneous Upper-Intermediate Test 11
dobrý no…hlavně čtyřka
Re:
Ta se povedla, co?
Re:
by mně zajimalo jestli ji někdo vůbec měl dobře.
Re:
by mně zajimalo jestli ji někdo vůbec měl dobře.
Re: Re:
Já mám k dispozici pohužel jen statistiku celkovou, takže nevím, jak na jednotlivé otázky lidé odpovídají.
Ale uznávám, že to je zákeřný chyták. Jen jsem chtěl upozornit, aby lidé nevyplňovali cvičení automaticky, vidí to a to slovo a tak tam automaticky dají tu a tu možnost.
Já mám k dispozici pohužel jen statistiku celkovou, takže nevím, jak na jednotlivé otázky lidé odpovídají.
Ale uznávám, že to je zákeřný chyták. Jen jsem chtěl upozornit, aby lidé nevyplňovali cvičení automaticky, vidí to a to slovo a tak tam automaticky dají tu a tu možnost.
Re: Re: Re:
až někdo tu 4ku dá správně(gothsweeting atd..) tak to sem musí napsat
Re: Re: Re: Re:
no tak na gothsweeting jsem zapomněl, ta si takovou maličkost nesplete
87% – Tak já se sice nenechala na 4.ot. nachytat, ale zřejmě díky
tomu, že jsem si nejdříve přečetla tady pár komentářů . Nevím, jestli
bych to sama odhalila nebo ne – asi ne.
Kde jsem však opět vyhořela jsou idiomy (poke one's nose into). Už s tím
musím fakt něco udělat. Jo a taky jsem časově posunula nereálnou podmínku
jako důsledek nepřímé řeči (i když jsem dlouho váhala) (ot.14) .
Velký chyták ta 4ka, já si pořád říkal, na co se sakra mám těšit a ono je to jinak.
Ja mám sice jenom 73% za test, ale zrovna 4ku jsem dobře měl.
87% – Tak já se sice nenechala na 4.ot. nachytat, ale zřejmě díky tomu, že jsem si nejdříve přečetla tady pár komentářů . Nevím, jestli bych to sama odhalila nebo ne – asi ne.
Kde jsem však opět vyhořela jsou idiomy (poke one's nose into). Už s tím musím fakt něco udělat. Jo a taky jsem časově posunula nereálnou podmínku jako důsledek nepřímé řeči (i když jsem dlouho váhala) (ot.14) .
Re:
Ten čas posunout jde, ale potom by se celý 2. kondicionál posunul na 3., tedy jak hlavní, tak vedlejší věta. Možnosti, které tam jsou jsou nevyhovující.
Re:
Ten čas posunout jde, ale potom by se celý 2. kondicionál posunul na 3., tedy jak hlavní, tak vedlejší věta. Možnosti, které tam jsou jsou nevyhovující.
Jo jo, to já uznávám. Taky jsem si říkala, že měla ta celá podmínková věta být posunutá, ale pak jsem to stejně střelila s tím, že si přečtu vysvětlení .
č. 10
Trochu mi není jasná desítka.
Jak se mohu už rok až dosud pokoušet předpřítomným časem prodat auto,
které jsem ve skutečnosti už včera prodala?
Nebo je to myšleno tak, že ten jeden den je v porovnání s celým rokem
zanedbatelný?
Díky.
Naopak diskutovaná čtverka se mi zdála zcela logická.
č. 10
Trochu mi není jasná desítka.
Jak se mohu už rok až dosud pokoušet předpřítomným časem prodat auto, které jsem ve skutečnosti už včera prodala?
Nebo je to myšleno tak, že ten jeden den je v porovnání s celým rokem zanedbatelný?
Díky.
Naopak diskutovaná čtverka se mi zdála zcela logická.
Re: č. 10
jsou to dvě odlišné věty – přestavte si, už je to rok, co se ho snažím prodat, a konečně včera jsem ho prodal. Ten čas měřím až do dneška. A jak říkáte, to, že to bylo včera je poměrně zanedbatelné. Kdyby to bylo před měsícem, tam by podobná kombinace vět nepřipadala v úvahu.
Re: č. 10
jsou to dvě odlišné věty – přestavte si, už je to rok, co se ho snažím prodat, a konečně včera jsem ho prodal. Ten čas měřím až do dneška. A jak říkáte, to, že to bylo včera je poměrně zanedbatelné. Kdyby to bylo před měsícem, tam by podobná kombinace vět nepřipadala v úvahu.
Re: Re: č. 10
Děkuji, tak nějak jsem si to vysvětlila.
I když by mě stejně nenapadlo použít předpřítomný čas pro aktivitu,
která byla včera (tedy v definovaném bodě v minulosti)přerušena
(ukončena).
Je tam asi potřeba vnímat jisté prolínání časů, dějů a akcí. Marná
sláva: jazyk není matematika.
a06SUy <a href=“http://zhybbhzhgwtd.com/”>zhybbhzhgwtd</a>, [url=http://fveofeitjclv.com/]fveofeitjclv[/url], [link=http://bqcszhwsfmpl.com/]bqcszhwsfmpl[/link], http://dclcbrilyvcr.com/
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.