Dobrý den, potřeboval bych přeložit jednu větu, jestli byste měl někdo čas, spěchá to:
Doufám, že během příštích několika let se mi bude neustále zvětšovat slovní zásoba a jednou budu na vyšší urovni než pre-intermediate.
Dobrý den, potřeboval bych přeložit jednu větu, jestli byste měl někdo čas, spěchá to:
Doufám, že během příštích několika let se mi bude neustále zvětšovat slovní zásoba a jednou budu na vyšší urovni než pre-intermediate.
Např.
I hope that during the next couple of years my vocabulary will keep growing and that one day I will get beyond the pre-intermediate level.
Děkuji
Mohl bych tuhle větu také přeložit po svém, takto?
I hope that my vocabulary will be still getting better during several years and
one day I will have got a higher level than pre-intermediate.
Ne:
STILL je nesprávně použito, jak slovo jako takové, tak také na špatném
místě
DURING SEVERAL YEARS = v průběhu několika let (to se rozchází s větou,
kterou překládáte)
vaše vazba I WILL HAVE GOT je špatně použitá, je to předbudoucí čas
slovesa GET, ale to jste jistě nechtěl říct
Tak z mojí věty nezůstal kámen na kameni
Nechci být otravný, ale prosím o vysvětlení, proč nemůžu použít
STILL a jaké je jeho správné umístění ve větě.
Ten předbudoucí čas jsem zvolil úmyslně, chtěl jsem tím vyjádřit, že
v budoucnosti, tedy v těch několika dalších letech, že se bude moje
slovní zásoba zlepšovat…
STILL = stále ještě (jako např. když je někdo stále ještě ve škole – ale měl být už doma, nebo když jsme STÁLE JEŠTĚ něco nenašel – a to už se sdnažím hodně dlouho).
Pravděpodobně nechcete říct, že v nějaký čas v budoucnosti už bude něco hotové, ale co se jednoho dne stane, proto použijte obyčený budoucí čas.
Dále, vaše GET A HIGHER LEVEL… to je nesprávné. Mohlo by být např GET TO A LEVEL (dostat se na úroveň), nikoliv GET A LEVEL (dostat úroveň).
Jako vždy, mooc děkuju.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.