Chyba?
(my older brother-nemělo by to být my elder brother) jestliže se jedná
o člena rodiny, nebo na tom nezaleží?
Komentáře k článku: Co jsou to 'determinátory' (determiners)
Chyba?
(my older brother-nemělo by to být my elder brother) jestliže se jedná
o člena rodiny, nebo na tom nezaleží?
Re:
Takže jste nejen expert metodik (jak jste se v jiném komentáři ukázal), ale i expert lingvista.
Chyba?
(my older brother-nemělo by to být my elder brother) jestliže se jedná o člena rodiny, nebo na tom nezaleží?
Re: Chyba?
Ne, chyba to není. Může být obojí.
Díky za přehledné shrnutí této problematiky. Nedávno jsem musela vysvětlovat kamarádce pořadí a kombinace determinátorů ve větě, a musím říct že jsem se u toho pěkně zapotila
Díky za přehledné shrnutí této problematiky. Nedávno jsem musela vysvětlovat kamarádce pořadí a kombinace determinátorů ve větě, a musím říct že jsem se u toho pěkně zapotila
Re:
Připojuji se k poděkování. Články tohoto typu mám úplně nejraději a jsem za něj moc vděčný. Pomáhají mi pochopit základní principy a fungování angličtiny.
Na ten pokročilejší článek o tom jsme mě dost natěšil. Pokud by se vám chtělo, bylo by fajn, kdybyste tam ještě přihodil nakonec nějakou shrnující tabulku, kde jsou shrnuty možné a nepřijatelné kombinace těch determinátorů.
A hlásím, že jsem našel jsem tam překlep, dvě tečky za sebou v části o určujících determinátorech.
Re:
Spark:
Daleko užitečnější by bylo, kdyby jste ty vaše objevené chyby nahlásil,
aby je autor mohl opravit. To co tu píšete jsou teprve bláboly. Uvědomujete
si, jaké pak mají tady lidé o vás asi tak mínění? Tady cítím závist.
Nepokoušíte se dělat třeba také webové stránky?
Marek Vít:
našel jsem ještě překlep detreminátory.
Re:
Spark:
Daleko užitečnější by bylo, kdyby jste ty vaše objevené chyby nahlásil, aby je autor mohl opravit. To co tu píšete jsou teprve bláboly. Uvědomujete si, jaké pak mají tady lidé o vás asi tak mínění? Tady cítím závist. Nepokoušíte se dělat třeba také webové stránky?Marek Vít:
našel jsem ještě překlep detreminátory.
Re: Re:
Díky, překlep opraven. To ale pán asi na mysli neměl, jistě umí rozlišit mezi „hrubkou“ a „překlepem“.
Já taky děkuji za článek. Zrovna minulý týden jsem nad něčím z této látky přemýšlela. Tomu říkám síla myšlenky.
Člověk jen žasne, co ještě je potřeba o AJ vědět Děkuji, že nám tyto „taje“ odkrýváte
tito moji přátelé
Asi se na to někdo taky bude chtít zeptat:
nepřípustnost kombinace determinátorů „these“ a „my“ -
je to tak přísně zapovězeno? Nešlo by to tak říci ve významu „tito
moji přátelé“ – these my friends.
Ne že bych to chtěl prosazovat, ale zdá se mi, že jsem se s tím setkal.
Díky za perfektní a přehledný článek!
tito moji přátelé
Asi se na to někdo taky bude chtít zeptat:
nepřípustnost kombinace determinátorů „these“ a „my“ -
je to tak přísně zapovězeno? Nešlo by to tak říci ve významu „tito moji přátelé“ – these my friends.Ne že bych to chtěl prosazovat, ale zdá se mi, že jsem se s tím setkal.
Díky za perfektní a přehledný článek!
Re: tito moji přátelé
Ne, nejde to. A pokud jste se s tím setkal, nebylo to gramaticky správné.
Takže nemáme gramaticky správný způsob jak vyjádřit větu „Tito moji přátelé … (mne nikdy nezradí).“?
Takže nemáme gramaticky správný způsob jak vyjádřit větu „Tito moji přátelé … (mne nikdy nezradí).“?
Re:
je to v článku napsané – pomocí dvojitého genitivu: these friends of mine.
Re:
je to v článku napsané – pomocí dvojitého genitivu: these friends of mine.
Re: Re:
SORRY! Slepej jsem a ještě asi něco…
Nadpis vypadal strašidelně, ale po přečtení článku se determinátory nakonec jeví celkem přítulně Díky za článek.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.