Help for English

high school v usa:)

No ohledně nadavaní je pravda, že angličtina asi trošku zaostava oproti češtině. Ne nadarmo se říká, že čeština je nejlepší jazyk pro pořadné vynadavání se :). Jinak ohledně synonym si myslím, že angličtina má minimalně 5krát vice synonym pro různé slova než čeština.

čísla nejde přesně stanovit, ale o tom, že angličtina zná více slov než čeština, není sporu, velmi přibližně asi 250 000 vs. 500 000, takže cca dvakrát tolik, člověk ale běžně používá tuším do deseti tisíc, možná ještě míň…

Nadávání… to myslím jen těžko posoudíte… To, že slýcháte jen F*** a S*** neznamená, že oni jich nemají víc. Samozřejmě je používají nejčastěji, ale to i my máme dvě tři nadávky, které používáme furt, ne?

Myslím, že v hovorových vychytávkách jako jsou nadávky je každý jazyk velmi inventivní a barvitý.

Pilda:
Mne zas prijde ze v AJ je jich o hodne vic, ale muzu se mylit.

A s tema nadavkama uz jsem to slysel nekolikrat a nemam to rad, to muze tvrdit tak akorat clovek ktery nezna nic jine jak fu*k a sh*t. Pak je jasne ze mu to tak prijde. Nadavek je plno

Zajímalo by mě, jak zní nadávání třeba v latině :-)
Jinak s úrovní amerických středních škol zkušenost nemám, ale spíš bych řekl, že mezi jednotlivými školami budou velké rozdíly…a kdo se chce dostat na prestižní univerzitu, musí asi makat minimálně stejně jako u nás. Jestli si chcete prověřit svoje nadání na matiku, fyziku a chemii tak doporučuju stará zadání SAT
http://surendranath.tripod.com/sat.html
úrověň testů z matematiky je srovnatelná s naší olympiádou..je to dost drsný. Jde ale o tzv. subject tests, matika ve všeobecných SAT je jednoduchá..
Moje pointa → v tak velké zemi je spousta špatných škol, to ale neznamená, že jejich procento je větší než u nás..

Krtek:
jen doufám, že to nesoudíš třeba dle „synonym“ na seznamu. :-)

Si děláš srandu ze mně že :D Myslím, že o kapacitách slovníku na seznamu jsme tady všichni dost obeznámeni :)

Dejme tomu, že mám takový větší Oxford thesaurus a-z slovník synonym

uvedu přiklad takového netypického slova google-eyed a jeho synonyma
goggle-eyed
adj. agog, awestruck, wide-eyed, thunder-struck, agape,
open-mouthed, gawking, staring, dumbfounded or dumfounded,
astonished, astounded, amazed, stupefied, dazed, surprised: His
first time in the city, Eugene stood goggle-eyed at the
skyscrapers. (slova jako good atd jsem tu nechtěl postovat, bo by to bylo asi na 10A4 :D)

vratim sa spat k povodnej teme a mam jeden dotaz na Pavla737, resp. hocikoho ineho: myslim, ze by bolo dobre mat na tychto strankach takychto „testov pre nativov“ viac, najma takejto narocnosti, alebo dokonca este nizsej. Aby sme sa vedeli porovnavat aj s anglicanmi.

tomasnovella:

Dostal jsem list se slovni zasobou, po castech na to pisem test, zitra zrovna je dalsi, myslim :-). Muzu je sem prepsat, ale nevim k cemu by to bylo dobre, kdo by to jak vyuzil…nebo chces abych je zase prepsal?

Jako musim uznat ze s Americanama je prdel:-D. Toto je chat na FB s jednou spoluzackou, prijemnou zabavu:-D Te slovni zasoby se to taky tak trochu tyka:

Pavel
whats your number? ill page you

Cheyanne
918–638–2264 and wat does page mean? ha

Pavel
:D:D how do u say if u call someone but hang up so they know you've called?

Cheyanne
hah just like…idk? i called and hungup? lol why are you gonna call me and hangup tho? hhaa

Pavel
:D well i would call your number but hang up before u pick it up so that u dont pay money but know it was my number and add it to your contacts:)

Cheyanne
ohhhh!! i get it!! lol okay!!
ok well ill talk to you whenever you text me! lol c ya!

Pavel
c u
did your phone ring?

Cheyanne
haha yess i got it!

Pavel
so how do u say that? give a miscall?

Cheyanne
yes! or just say im gonna call and hangup so you can have my number haha

Pavel
:D:Dthats very comprehensible

Cheyanne
haha i dont even no wat that means!

Pavel
what?:D

Cheyanne
the comprehensible! i dnt no wat that word means ha

Pavel
:Di see my english is too formal..i gotta start talking like u:)

Cheyanne
haha ya sorry im dumb!

Pavel
:D no youre fine…im the one learning english:)

Cheyanne
haha well i will teach you more later!

Pavel
ok, cool..i gotta go too

so see u later

Cheyanne
haha alright bye!

No ale když se podíváte na kvalitu češtiny v rozhovorech některých teenagerů na ICQ… myslíte, že to je mnohem lepší? Píšou bez čárek a háčků, zaměňují I a Y… normálka.

Že nezná ‚comprehensible‘, to je fakt, to trochu svědčí o inteligenci. Vy jste ale zase použil velmi formální slovo ve velmi neformálním rozhovoru, takže chyba i trochu na vaší straně. :-)

To je samý ‚ha‘ :)

Dneska je asi zase nový trend, dost lidí píše taky jedno písmeno malý, druhý velký.

Psal jsem si jednou z nějakou učitelkou angličtiny z Turecka a to nebylo o nic moc lepší :) Nechápu jak to mohla učit, když psala jednu chybu za druhou.

Marek Vit:
Jn, ale zase ja se teprv anlicky ucim a chtel jsem tim rict neco jako ze i kdyz clovek mluvi(pise) relativne spravne, tak presto nemusi mit uspech :-). Mosim s tu svoju formalnu anglinu zacat neco delat :-)

A co smajlíci, co znám pár američanů, tak je vůbec nepoužívají. je to náhoda, nebo to fakt nedělají? Nebo možná už to nedělají? :)

Já si na smajlíky docela zvykl a docela se mi i blbě komunikuje, když ten druhý je nepoužívá. Občas pak nevím jak to ten druhý myslel, když nepoužije třeba tohoto smajlíka. :-D

co sem videl tak enom ‚lol‘ nebo ‚haha‘ :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.