Help for English

Czech vs English

Skoro vám závidím. Kéž bych hledala český slova a kéž bych mohla číst jen EN. Brání mi v tom studium na české VŠ…Ale možná, že jsem na dobré cestě, mám už občas sny v EN:-.

No někdy není ani co závidět :)

Promiňte, ale můžu se zeptat, jak dlouho, se učíte AJ?? Já si totiž nedokážu představit, že by mi prostě vypadli nejaký č.slovíčka… :-D :-D Díky..

8 let (viz v mém profilu). Zkuste číst jenom knihy v EN. :-) Nějakou zásluhu na tom má asi i to, že nesleduju vůbec českou televizi. Bez ní jsem se obešel už aspoň rok a půl.

…nedávno jsem si nemohl vzpomenout na kurzívu a taky se mi vybavilo jenom italics…ale nijak zvlášť to zase nehrotím.. :-)

Mně v češtině nejvíc chybí něco jako „whatever,“ myslím ve významu „whatever you say,“ to je pro mě prostě stylové zakončení rozhovoru, když se nechcete hádat ale taky nechcete uznat porážku…ale že bych to někomu už omylem řekl, tak to neštěstí ne :-) Spíš se mi pletou anglická slova do německých, ale to rozhodně nejsem jediný-jestli si někteří lingvisté stěžují na přílišný vliv Aj na češtinu, pak němčina je AJ přímo válcována :-)

Pro me je nejhorsi, kdyz prijedu z anglie domu a rikam „sorry“. Tak se tomu snazim vyhybat, ale proste mi to ujede.
Taky mi obcas chybi slova, hlavne pro neprelozitelne fraze jako „I am impressed.“ „It's so exciting..“
Taky jsem ted prehnane doma zdvorila. Das si caj? „Ano, prosim.“ A taky ted za vse dekuji. V Anglii jsou tim posedli. Zeptate se jich na cestu a oni vam na konci vysvetleni podekuji… Vzala jsem mamce z ruky spinavy talir, ze ho umyju a kdyz mi ho podala, rekla jsem dekuji… Mamka na me hledela, za co dekuji. Zvyk.
Ja to resim tak, ze se vzdy kamaradum skromne omluvim predem – ze jestlize pouziju aj slovicko,je to zvyk a ne vytahovani. Nejhorsi ted je, protoze se cely muj zivot ted odehrava v UK, ze se doma citim provinile vykladat historky. Abych neznela povysene. Jenze oni mi taky vykladaji, co delali pred mesicem, tak proc bych ja nemohla. Taktez, tady zije tolik narodnosti, mam spoustu kamaradu cernochu apod. a vubec mi to neprijde, clovek to bere automaticky. Kdezto rict doma kamaradum, kdyz jsem byla s francouzem tam a africanem tam, byla bych za nejvetsiho nafuku…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.