Help for English

Maturita 2010

Dobrý den vespolek! Ráda bych všem zúčastněným i přihlížejícím pomohla alespoň diskusí o jednom zmatku. Generálka na státní maturitu je údajně v lednu a zatím nikdo neví, jestli na jaře 2010 bude státní či ne. Na http://www.novamaturita.cz/ se člověk něco dozví, ale když jsem byla ve čtvrtek v Olomouci na semináři ke státní maturitě, nestačila jsem se divit, jak by tahle B1 až B2 zkouška měla vypadat, ústní část se mi zdála opravdu dlouhá a i náročná.
Bývalí i současní středoškolští pedagogové, co Vy na to /stav kolem maturit/?
Nebozí maturanti 2010, jak Vy to vidíte?
/Na nás ještě naše fakulta KAA MU FF Brno vymyslela, že vrámci praxe budoucích učitelů středních škol budeme o sobotách připravovat kurz mladistvých právě k této maturitě. :oops:/ Katka

já tento ročník maturuju, a upřímně, je mi to jedno, jak to bude. Ale jedno je jasný-je to šaškárna, celá státní maturita, totální fiasko, a i když bude, tak to stejně bude s tak pošramocenou pověstí…Nevím, upřímně se všemu tomu šaškování kolem maturit směju…Nevím, proč se musí pořád všechno měnit… 8-)

Já bych asi byla pěkně vytočená…učitelé neví, na co vás chystat a ty dvě podoby zkoušek se dost liší. Pochybuji, že odvykládání naučených témat u minulých maturit mělo vůbec co společného se znalostí jazyka. Na druhé straně oni objevují objevené, protože kdyby nechali žáky složit přiměřenou Cambridge zkoušku, bylo by vše jednoduché a objektivní.

No, podle mě, když se podíváte do třídy na obyč. gymplu a odmyslíte si pár maniaků do toho daného předmětu, teď konkrétně maniaků do angličtiny, tak nevím nevím, jakou zkoušku by ti lidi skládali. Podle mě by mohl mít průměrný žák tak na PET ale s přípravou, no a komu se chce učit ve svém volném čase? No, asi jenom těm/nám „maniakům“. Proto si myslím, že by tohle nic neřešilo… Já bych prostě zůstal u staré podoby maturity, pořád něco měnit, to nedělá dobrotu. A stejně, podle mě je zbytečný humbuk kolem maturity jako takové. Každý se na ni, a ted nemyslím jen maturitu z jazyka, musí učit tak jako tak (zase až na výjimky) no a komu nejde vyloženě o samý jedničky, tak ji při trošce štěstí udělá tak jako tak… Možná to vidím příliš jednoduše a nakonec změním názor až na to přijde, ale zatím to vidím asi tak

Někteří učitelé u nás ve škole říkali, že státní maturita bude daleko jednodušší. Jestli to je pravda, to netuším :) Ale jestli bude nebo nebude, mě na tom už tolik nezáleží.

Protože letos taky maturuju zkoušeli jsme si ve škole dělat ukázkové testy a můžu říct, že nevím, jakou verzi bych si vybrala – základní verze je až moc jednoduchá (zadání je dokonce psáno česky) a ta vyšší až moc těžká (řekla bych, že je to težší než FCE), ale uvidíme po schůzi Poslanecké sněmovny, třeba žádná státní maturita nebude, ale celkem bych to ráda věděla když se jde zejtra do školy a my stále nevíme co bude

Ahoj všem,
no tak myslím, že většina, co není na gymplu tak je za vodou, já teda na gymplu jsem a maturita mě čeká na rok 2012, což státní určitě bude i kdyby to třeba 80% lidí neudělalo, protože jinak by ČR musela EU vrátit asi půl milardy Kč, což si nemůže dovolit. No a nejlepší na tom je, že náš ředitel počítá s tím, že u nás nebude nikdo dělat lehčí obtížnost maturity, že všichni budou přece připraveni na těžší…moje situace vypadá asi tak, že ve volném čase se učím Aj a Fj, protože jinak můžu maturitě zamávat a zopakovat si ročník..no prostě nevím, koho toto mohlo napadnout a proč s tím všichni souhlasí, ale myslím, že žádný středoškolák z toho není zrovna dvakrát nadšený.
No a můžeme se nechat překvapit co si stát vymyslí za dalších pět nebo deset let..

Dneškem státní maturita o rok odložena!

To znamená, že budu první ročník jako pokusný králík :) Ale docela se těším.

aspon nemusím číst těch 20 knížek do češtiny :)

My taky budeme pokusní králíci, ale jsem celkem rád, že se máme už tu novou. A někdo první být musí!

Jen abychom nebyli první a poslední :)

já maturovala v roce 1999 a už tehdy jsme dělali ,,testovací státní maturity,, Rychlosti zákonodárců bych se tedy neobávala.

Co mě na tomto zařáží je to, komu to vlastně prospěje … Vysoké školy /př. UK v Praze to už říká otevřeně/ dle výsledků státních maturit stejně přijímat žáky nebudou, kdo bude chtít vycestovat do zahraničí, tomu to taky k ničemu nebude a vzhledem k tomu, kolik se na to dalo peněz mi to přijde úplně zbytečné … Neví někdo, k čemu to těm budoucím maturantům bude dobré?

no maturantům na nic. problém je v tom, že každá škola dáva maturitu za jiné vědomosti. Naše učitelka byla svědkem toho jak žák dostal maturitu za 1 za spočítání objemu válce, kde byl zadán poloměr a výška. Čemuž se teda musím pousmát taky. Takže tyto testy by vyřešili, aby takovéto školy nedávaly maturitu jen tak. Takže nějakým cílem tohoto divadla by měl být standart pro všechny školy. Pak samozřejmě záleží na oboru, co se studuje…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.