Help for English

Use of English by Ramonis 2

Komentáře k článku: Use of English by Ramonis 2

 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od ramonis vložený před 14 lety

Re: Re: Re: 40%

A jak zní prosimtě celá věta z té epizody futurami?

Re: Re: Re: Re: 40%

no, FUTURAMA bude asi jako PANORAMA, takže správně by bylo „Z ‚futuramatu‘“ :-D

Po testu oprášila jsem inverze a snad už jednou pro vždy – jenom No sooner…má in the contrasting clause „than“ a ostatní hardly, scarcely.. se pojí s „when“.

60%

Super test, moc díky všem, kdo si dáváte tu práci a snažíte se nás nachytávat a něčemu novému přiučit. :-D

40%

mam co dohanet.

50%…dost často to byla pro mě neznámá spojení, jak znalosti, tak intuice na to byla krátká…

Missing word?

Question 5 – is the word „song“ (or similar) missing after „Michael Jackson“? Otherwise it doesn't seem to make sense…„They were trying to sing a Michael Jackson…“???

Re: Missing word?

It does make sense in Slovak or Czech as a metonymic expresion. I am not 100% sure if it works the same way in english, but I think it does. You can use a name of one thing for another with which it is somehow associated e.g. the class went to the cinema ( but the class didn't really go, only the students did) So it is the same as singing Michael Jackson, as far as I know. Correct me if I am wrong :)

according to/in accordance with

Tomu rozumím, že se zde hodí: The referencing in essays and diploma papers ought to be done „in accordance with“ the newest ISO norm.
Nemluvíme o tom, že by se to mělo dělat podle něčeho, ale v souladu s normou… Jinak ale moje provedení tohoto test nic moc!!! Hloupé pochybení „take allowances for“ místo „make allowances for“ atp. Hodně se mám co učit!!!

sing Michael Jackson

Otázka č. 5 se mi moc nepozdává. Kdyby tam bylo „sing a Michael Jackson song“, tak dobře, ale takhle nevidím důvod, proč by nemohlo být „sing Michael Jackson“ bez členu. Z ničeho není jasné, že by se jednalo jen o jednu písničku.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od klee vložený před 12 lety

sing Michael Jackson

Otázka č. 5 se mi moc nepozdává. Kdyby tam bylo „sing a Michael Jackson song“, tak dobře, ale takhle nevidím důvod, proč by nemohlo být „sing Michael Jackson“ bez členu. Z ničeho není jasné, že by se jednalo jen o jednu písničku.

Re: sing Michael Jackson

A jo, teď vidím, že už to tady někdo zmiňoval v komentářích výše… sorry!

Jen pro informaci, up-close slovo existuje – http://www.thefreedictionary.com/up-close

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.