Díky za testík
70% úspěšnost. Zase jsem se naučila něco nové. Děkuji
Komentáře k článku: Rozumíte vztažným větám?
Díky za testík
70% úspěšnost. Zase jsem se naučila něco nové. Děkuji
ta osmicka je blbe ne?
ta osmicka je blbe ne?
Re:
není, viz výše…
Taky mám chybu v osmičce. A to that by se dalo použít i v běžné řeči? nebo je to spíš znak nějakého vyššího stylu?
Taky mám chybu v osmičce. A to that by se dalo použít i v běžné řeči? nebo je to spíš znak nějakého vyššího stylu?
Re:
‚that‘ použijeme běžně (a hlavně) v každodenní angličtině…
Re:
‚that‘ použijeme běžně (a hlavně) v každodenní angličtině…
Re: Re:
aha, děkuji
šestka
Když na chvíli pominu účel tohoto testu, pak formulace odpovědi
u šestky mi připadne poněkud neobvyklá. Nebylo by v běžné řeči
častější něco jako I want to go somewhere there is a good
library.?
Nebo se to takhle s somewhere thas has opravdu používá?
Díky.
šestka
Když na chvíli pominu účel tohoto testu, pak formulace odpovědi u šestky mi připadne poněkud neobvyklá. Nebylo by v běžné řeči častější něco jako I want to go somewhere there is a good library.?
Díky.
Re: šestka
věta vlastně znamená ‚the place/the university has a good library‘ a ve vztažné větě je namísto toho vztažné zájmeno ‚that‘
päťka
Ktoré slovo je v úlohe 5 predmetom ?
Veta mi propadá divoká, nevyznám sa v jej konštrukcii.
päťka
Ktoré slovo je v úlohe 5 predmetom ?
Veta mi propadá divoká, nevyznám sa v jej konštrukcii.
Re: päťka
Už to mám. „My hudband“
šestka
Když na chvíli pominu účel tohoto testu, pak formulace odpovědi u šestky mi připadne poněkud neobvyklá. Nebylo by v běžné řeči častější něco jako I want to go somewhere there is a good library.?
Díky.
Mě ta šestka taky úplně nějak nesedí, ale co navrhuješ Ty s tím „there is“ mi už vůbec nesedí :+P
šestka
Díky.
A slo by „I want to go somewhere where there is a good library.“? Protoze takhle bych to asi napsal ja.
A slo by „I want to go somewhere where there is a good library.“? Protoze takhle bych to asi napsal ja.
Re: Re: šestka
ano šlo, tak je to také ok
Re: Re: šestka
taky jsem si myslela, že to má být takto…
Re:
mně to taky přijde dost zvláštní, nezní mi to dobře! Míšino
vysvětlení mě trochu uspokojuje, ale pořád si říkám: this is the place
where/in which i kissed you – mohly by být obě varianty, nebo jen jedna a
která tedy? děkuji
btw, velmi pěkný test zajímavou formou!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.