analysis díky, je dobré si to znova připomenout
Komentáře k článku: Top 10 nesprávně vyslovovaných slov
analysis díky, je dobré si to znova připomenout
Re: A další slovíčka
opposite a oven řekněme běžné jsou, ale s tím choir to snad nemyslíte vážně?
Re: Re: A další slovíčka
to běžné není, to je pravda.
Ale už jsem slyšel ve škole dost spolužáků, říkající „čoir“
Super článek – takové připomenutí se vždycky hodí. Muselo být hrozně těžké vybrat jen deset slov. Měl bych pár návrhů na druhý díl. Jako jedno z nejproblémovějších se mi jeví slovo „work“, které hrozně moc lidí vyslovuje tak, že se plete s „walk“. Jako další problémová slova, která nebyla zmíněna, mě napadla tato: singer, choir, worm, says.
…a ještě mě teď napadlo, že skoro všichni mí studenti vyslovují slovo „country“ s dlouhým „á“.
…a ještě mě teď napadlo, že skoro všichni mí studenti vyslovují slovo „country“ s dlouhým „á“.
Re:
Jj, v souvislosti s tím mě napadlo ještě „council“… hodně často slýchám, jak z toho někdo udělá český kancl)
Super článek. A v diskuzi se člověk dozví ještě další
problematické výslovnosti.
Také jedno slovo přidám.
LAW
Zrovna u toho event zajimavost, ze uz jsem slysel americany rikat „Event“ (a ne „ivent“ jak to tady bylo americankou nahrano). Asi to i zavisi odkud ti lide jsou. Treba, ze v nektere casti usa se to cte trosku ruzne nez v te dalsi. Trosku mi to pripomina slovo Era, ktera briti normalne ctou s „i“ na zacatku, kdezto americani s „e“. Ale to uz je zas vec dalsi.
Jinak analysis a aunt jsem nevedel, oboje bych precetl spatne (enelajsis a o:nt). Dnes uz jsem zas o neco chytrejsi
Zrovna u toho event zajimavost, ze uz jsem slysel americany rikat „Event“ (a ne „ivent“ jak to tady bylo americankou nahrano). Asi to i zavisi odkud ti lide jsou. Treba, ze v nektere casti usa se to cte trosku ruzne nez v te dalsi. Trosku mi to pripomina slovo Era, ktera briti normalne ctou s „i“ na zacatku, kdezto americani s „e“. Ale to uz je zas vec dalsi.
Jinak analysis a aunt jsem nevedel, oboje bych precetl spatne (enelajsis a o:nt). Dnes uz jsem zas o neco chytrejsi
Re:
Jinak …Problematicke slovicko me treba ted z hlavy napada – Cough …Ja jsem si myslel, ze to bude cteno „kaf“, ale je to „kof " (narozdil od tough, ktere se cte "taf“ a ne „tof“)
Další slovo:)
Mně hned vytanulo v mysli slovo key. Po zhruba deseti letech studia si dobrá polovina mých spolužáků ve čtvrťáku zatvrzele stála za „kei“.
Další slovo:)
Mně hned vytanulo v mysli slovo key. Po zhruba deseti letech studia si dobrá polovina mých spolužáků ve čtvrťáku zatvrzele stála za „kei“.
Re: Další slovo:)
Jo tak na to jim říkám, že si fakt jednou vystřihnu z kartonu písmeno K a poprosím je, ať s tím papírovým písmenem K odemknou dveře do učebny Ale ještě jsem to neudělal
výslovnost aunt
Asi jsem hluchý, ale když si pustím výslovnost aunt tady na webu i na webové verzi OALD, tak tam úplně jasně slyším o:nt, i když v přepisu je a:nt. Čím to?
výslovnost aunt
Asi jsem hluchý, ale když si pustím výslovnost aunt tady na webu i na webové verzi OALD, tak tam úplně jasně slyším o:nt, i když v přepisu je a:nt. Čím to?
Re: výslovnost aunt
Asi zalehlé uši Třeba letní alergie
Re: výslovnost aunt
Asi zalehlé uši Třeba letní alergie
Re: Re: výslovnost aunt
Teď sem to testoval v Macmillanu, a:nt tam slyším zřetelně, aent taky, akorát nevim, čeho se coby bývalý hříšník v tomhle slově chytnu – jestli britského a:nt, nebo ‚mravence‘
škola
Anebo slovo SCHOOL. Všichni jsme do ní chodili a stejně často slyším lidi vyslovovat „schůl“.
škola
Anebo slovo SCHOOL. Všichni jsme do ní chodili a stejně často slyším lidi vyslovovat „schůl“.
Re: škola
Hm, to já spýchávám jedině /šu:l/, protože spousta lidí má základy němčiny
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.