Co je správně „We have only been learning English for 3 years.“ or „We have been only learning English for 3 years.“Chci říct:„Učíme se anglicky teprve 3 roky.“ Není na umisťování slov frekvence nějaký článek? Díky za radu.
Co je správně „We have only been learning English for 3 years.“ or „We have been only learning English for 3 years.“Chci říct:„Učíme se anglicky teprve 3 roky.“ Není na umisťování slov frekvence nějaký článek? Díky za radu.
Georgia, díky, ale tam to není.Jde mi o „only“ a present perf.con. Na kurzech v Ang. nám říkali, že only jde vložit různě, ale pak věty mají trochu jiný význam a záleží na mluvčím co chce zdůraznit. Tak nevím,kam s tím v této větě. Nechci říct, že se učíme „jenom“ anglicky, ale „jenom tři roky“. Díky za radu,překlad.
Ahoj. Myslím, že dobře je ta první věta. Ale počkej si raděj na potvrzení.
ahojky Scorpio. Taky si to myslím, ale jista si nejsem. Počkám, snad dojdou ještě nějaké „odbor. názory“. Našla jsem poznámky z měs. kurzu v Ang. a tam to „only“ ang.uč. dával všude možně a pokaždé s trochu jiným významem. Ozvěte se další! Díky. :o
We have only been learning English for 3 years. Je správně podle mě
A co „We have been learning English for only 3 years“?
Opravdu každá z těch vět ma jiný význam. Ale souhlasím s Ondrou.
pane Marku, prosím rozsekněte to. Mě už připadají všechny verze
správně. Nebo má někdo ještě jinou verzi?
Ondr4.cz i ta vaše se mi zdá O.K. To jsem z toho :o
only může být i na konci …3 years only.
vsetky tri moznosti su spravne:
1) We have ONLY been learning
2) blabla for ONLY three years.
3) blabla for three years ONLY.
a znamenaju to iste.
Slovo ONLY moze byt vsunute skoro vsade, najma vsak pred slovo, ktore chcem zdvoraznit.
v (1) sa je to pred learning, ale tiez si uvedom, ze to nemoze nic ine zvoraznovat, len to, ze sa ucis anglinu 3 roky.
Druhy a treti pripad su zrejme jasne.
Jedina zmena vyznamu vety by bola, keby bolo:
„ONLY We have been only learning English for 3 years.“
alebo
"We have been only learning ONLY English for 3 years.
Tomasnovella, díky moc. Myslím, že ať to dám kamkoliv, bude to vpodstatě vystihovat, co chci říct.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.