Re:
Nerozumím… co vás na tom udivuje?
Komentáře k článku: MUCH, MANY, A LOT
Re:
Nerozumím… co vás na tom udivuje?
Re: Re:
a platí toto i u plenty of, a great amount of a ostatních?
there are plenty of theatres in the city?
Re: Re:
a platí toto i u plenty of, a great amount of a ostatních?
there are plenty of theatres in the city?
Re: Re: Re:
large amount, large number…
Chtěl bych se zeptat, jak je to s „quantity“, můj slovník to vysloveně nespecifikuje. Lze to použít i pro počitetná jména?
Tak právě jsem slyšel, že nějakého MP na BBC říkat „quite large amount of people“. Přece by do BBC nemlvuil hovorovou angličtinou?
Re:
ano, quantity je s oběma.
Tak právě jsem slyšel, že nějakého MP na BBC říkat „quite large amount of people“. Přece by do BBC nemlvuil hovorovou angličtinou?
Re:
no, jestli to řekl takhle bez členu… tak bych to neřešil. Jinak AMOUNT je podle Oxfordského slovníku ESPECIALLY with uncountable nouns, Cambridge to říká podobně – ESPECIALLY with something that cannot be counted… a všechny příklady, co který slovník má, jsou nepočitatelné.
Já vim no, když to vygůgluju, tak na netu všude možně píšou, že tohle je prostě jedna z největších bolestí anglického jazyka i pro rodilé mluvčí, něco jako Češi třeba říkají „abysme“.
As many as two (three, four,…)
Dobrý den,
vím, že článek je pre-intermediate a můj dotaz asi o kousek výš, ale
jelikož jsem nebyla schopná najít vysvětlení, tak se ptám: Co přesně
znamená a kdy se používá vazba „as many as four (např.) books
(např.)“?
Např. „You can get as many as five tickets.“ – znamená to
„nanejvýš“? = maximálně pět?
A co „as few as…“?
As many as two (three, four,…)
Dobrý den,
vím, že článek je pre-intermediate a můj dotaz asi o kousek výš, ale jelikož jsem nebyla schopná najít vysvětlení, tak se ptám: Co přesně znamená a kdy se používá vazba „as many as four (např.) books (např.)“?
Např. „You can get as many as five tickets.“ – znamená to „nanejvýš“? = maximálně pět?
A co „as few as…“?
Re: As many as two (three, four,…)
as many as four – až čtyři
as few as four – jen čtyři
Re: As many as two (three, four,…)
as many as four – až čtyři
as few as four – jen čtyři
Re: Re: As many as two (three, four,…)
Promiňte prosím, potřebuji přesnější vysvětlení.
as many as four = až čtyři = žádný nebo jeden nebo dva,… nebo čtyři
(maximálně)
as few as four = jen čtyři = přesně čtyři a ne víc
?
Když třeba řeknu dětem, že si můžou vzít maximálně čtyři sušenky
(jen čtyři), řeknu „as few as four“?
A když budu chtít říct, že můžou získat až čtyři body (za nějaké
soutěže), řeknu „as many as five“?
V obou případech to ale znamená, že můžou mít 0–4 sušenek
(resp. bodů).
Chápu to správně nebo je to jinak?
Re: and much much/many many more?
MANY MORE – daleko véce zvířat
MUCH MORE – obecně daleko více
Dobrý den, lze použít MUCH i ve spojení s příd. jménem, třeba “He isn't much good at…”? Tam bych dala VERY, ale zajímá mě, jestli hovorová angličtina používá MUCH i v těchto případech. Ještě bych se chtěla zeptat, jak se tato látka označuje, abych si k ní mohla něco víc nastudovat.
Dobrý den, lze použít MUCH i ve spojení s příd. jménem, třeba “He isn't much good at…”? Tam bych dala VERY, ale zajímá mě, jestli hovorová angličtina používá MUCH i v těchto případech. Ještě bych se chtěla zeptat, jak se tato látka označuje, abych si k ní mohla něco víc nastudovat.
Ne, much jen s podstatným jménem. Můžete ho ale použít jako modifier s 2. stupněm přídavných jmen: much more intelligent than…, much more beautiful than…
MUCH GOOD se v hovor. angličtině používá poměrně běžně. není to ale pravidlo MUCH + příd jméno ale spíše taková fráze.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.