Help for English

Otazka pro Marka Vita

 

Zajímalo by mě jestli čtete knihy „potich“(jako v češtině) nebo si je předčítáte na hlas, já když čtu nahlas tak po pár stránkách strácím hlas…:)

samozřejmě potichu. Čtení nahlas je dobré jen jako cvičení výslovnosti, ne ale jako čtení.

A já bych měl také jednu otázku. Co jste dělal z počátku, když jste četl knihy, a ještě jste nebyl na takové úrovni, aby jste u neznámých slov, na která jste narazil, mohl rozhodnout jestli jsou pro život důležitá nebo ne. Psal jste si je, vyhledával si je ve slovníku a nebo jste jim nevěnoval moc pozornost a snažil jste se pochopit text bez nich? Nebo jste praktikoval ještě jinou metodu? :-) Děkuji za odpověď.

No, prostě jsem hodně listoval ve slovníku… často jsem taky hledal zbytečná slovíčka… a zase jindy jsem nehledal žádná. Jak se mi chtělo. Hlavní je číst číst a číst dál. Ono to z toho pomalu vyleze jako takový ten trojrozměrný obraz… pořád se zdá, že to je jen mazanice… a najednou…

Já když čtu knížku, tak v podstatě čtu dvě knížky – knihu + slovník :-)

Já mám přečtených tak 20 knížek od loňského června. Předtím nebyl na čtení v angličtině čas, dodělávala jsem si VŠ a musela se učit. :-)

Já se snažím si slovíčka spíš nevyhledávat a snažit se to odvodit, ale když vidím slovíčko s kterým se setkávám pořád tak si ho vyhledám a napíšu do slovníčku. Třeba nedávno v „Green Mile“ od Kinga bylo slovíčko „beam“ a vím, že to bylo něco na zdi nahoře a z kontextu prostě člověku došlo, že to je něco jako trám a byl to trám. :-D

MAREK, CO RADIS STUDENTOM,KTORI MAJU PROBLEM S PISANIM V ANGLICTINE?JE NA HFE O TOM NIEKDE CLANOK?JE DOBRE, NAPISAT SI KAZDE NOVE SLOVICKO VIACKRAT, ALEBO OPISAT DENNE NEAKY TEXT, ALEBO PISOMNE SPRAVIT CVICENIE?AKO SI SA TY UCIL PISAT V AJ?ALEBO UCIT SA PRI KAZDOM SLOVICKU VYSLOVNOST A AJ SI NAHLAS POVEDAT, AKO SA PISE?…VIEM, ZE SA TO ZDA TRAPNE, ALE NIEKTO MA S TYM PISAMIM FEKT PROBLEM.....MOOOC CAKAM ODPOVED

rozhodně si neříkejte nahlas, jak se píše. Prostě když se učíte slova, učte se je zároveň psát a vyslovujte si je nahlas. Nic lepšího na to nenajdete. když budete používat nějaký software (např. náš Word Manager), budete se učit jak zvukovou stránku slov tak tu psanou.

Dobrý, někde na vašich stránkách jsem našla tip, kde shlédnout filmy v angličtině, i po žánrech, co jsem proběhla, byly to staré filmy, ale stejně bych se tam ráda vrátila, jenomže si nepamatuji, kde jsem je přesně našla…neporadíte?
Babett :?:

neodpovídal jsem Vám na to už někde?

Odpovídal včera v druhém topicu, kde jsou otázky na tebe :)

Deja vu?

Jo, někdy si říkám…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.