Help for English

téma pro článek

tomasnovella: zdá se, že vše má svou logiku :-)

Díky všem

Docela často tu vídám dotazy typu „Jak začít?“. Odpověď je potom vesměs stejná. Co udělat takový stejnojmenný článek?

ja by som zasa uvital nejaky clanok o citoslovciach a onomatopoiach – takych je na internete velmi malo…

citoslovce, jo máte pravdu… onomatopoia, taky dobré téma. Už jsem to párkrát měl v plánu a pak z toho sešlo. Píšu si ale. Díky.

omo co? :-)

to jsou slova, která vyslovená zní tak, jako jev, který označují. Jako třeba slovo ŘACHA nebo sloveso FLUSNOUT nebo PRDĚT.

Ok, dík :-)

Jen pro zajímavost tydlety onomatopoetika se v Japonštině hodně, hodně používají.

mam dalsi napad :-) : co tak clanok o „synymach“, ale nie v tom pravom vyzname. Myslim najma na dvojice(troji­ce?stvorice?) kde slova maju skoro rovnaky vyznam, ale jedno je pozitivne, druhe je negativne.

cize napr. nosy<->curious, atd.

objevila jsem tyto stránky: http://www.eeyore.uh.cz/?… a jsem dost překvapená jak naivní je můj přístup ke studiu angličtiny. Také se soustředím spíše na slovíčka a ne na celé obraty a spojení s konkrétním časem a tak mám stále po tolika letech studia pocit že se moc nedomluvím (teda trochu jo, ale jako bych se moc nezlepšovala). Bylo by skvělé, kdybyste mohl ten článek trochu více rozšířit. Předem děkuji za „posunutí ve vývoji i mé dětské angličtiny na dospělejší“ :-)

Dobrý den, až nebudete mít co dělat :-) tak bych uvítal nějaký krátký článek na Convince x persuade. Myslím si, že už ten rozdíl chápu, ale stejně bych rád viděl nějaké vaše věty. Vy(oba) umíte vymyslet takové příklady, že to pochopí každý.

Pokud tedy nějaký rozdíl je, protože jsem četl i názory, že jsou už dnes zaměnitelná a rozdíl vymizel. Ale i já tam rozdíl cítím.

Díky moc předem 8-)

rozdíl ve významu žádný, briti však mají radši persuade

Dobry den, ja by som sa chcela spytat na rozdiel medzi „full“ a „whole“, pretoze niekedy ked pouzivam, tak si to pomenim. Dakujem

Když si dvakrát na slovíčka kliknete, uvidíte jejich překlad a jejich definici v angličtině.

‚09.10.2008 Marek Vít – „Jo, to už se mně hodně lidí ptalo. Někdy svůj postup ve studiu sepíšu…“‘

Máte to ještě v plánu a nebo jste od toho již opustil? :-D Osobně bych byl za tento článek velice vděčný.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.