Dobrý, v tomhle presne sem nemela jasno a myslela sem, že je to to samé a je jen na mne co použiju. Opravdu krátkej článek a mám v tom úplne jasno. Dekuji
Komentáře k článku: GET UP vs. WAKE UP
Dobrý, v tomhle presne sem nemela jasno a myslela sem, že je to to samé a je jen na mne co použiju. Opravdu krátkej článek a mám v tom úplne jasno. Dekuji
get me up/wake me up
Môžem uvedené frázové slovesá použiť vo význame : "Zobuď ma zajtra ráno o 6.00h. " ? Ďakujem.
get me up/wake me up
Môžem uvedené frázové slovesá použiť vo význame : "Zobuď ma zajtra ráno o 6.00h. " ? Ďakujem.
Re: get me up/wake me up
Ano, dopsal jsem raději do článku.
Pamatujte si tedy, že pokud nejprve vstanete (get up) a pak až se probudíte (wake up), tak máte problém Ale už se to dneska dá řešit.
pěkně napsané
pěkně napsané, vstávat a probudit se jsem sice věděla, ale nevěděla jsem „vzbuď mě“ tak díky!
Re: Re: get me up/wake me up
Coze? „get me up“ jde pouzit stejne jako „wake me up“? Nebo jste to jenom prehledl nazev titulku?
Coze? „get me up“ jde pouzit stejne jako „wake me up“? Nebo jste to jenom prehledl nazev titulku?
Re: Re: Re: get me up/wake me up
Jo, to jsem přehlédl. Jistě, je jen WAKE ME UP, což jsem dopsal do článku.
Jo, to jsem přehlédl. Jistě, je jen WAKE ME UP, což jsem dopsal do článku.
Re: Re: Re: Re: get me up/wake me up
Na Macmillandictionary com som našiel toto :
..get someone up to wake someone and tell them to get out of bed..
„Will you get me up at six tomorrow?“
bit.ly/x3diER
Takže by sa dalo asi použiť vo význame „zobuď ma“ aj „get me
up“ ?
Spíš „vyhnat“ někoho z postele.
Spíš „vyhnat“ někoho z postele.
Re: Re: Re: Re: get me up/wake me up
Aha, až teraz som to pochopil,ďakujem za objasnenie.
pěkně napsané
pěkně napsané, vstávat a probudit se jsem sice věděla, ale nevěděla jsem „vzbuď mě“ tak díky!
Re: pěkně napsané
Wake me up when September ends.
Pro doplnění výraz wakey-wakey vstávej vstávej
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.