Help for English

téma pro článek

Většinu z toho jsem popsal v rozhovoru… najdete ho myslím v sekci informace.

Myslím, že by byl vhodný článek na slovesa, která se vážou s subjunktiv/kon­junktiv
např. I suggested you go gome.
Už jsem se s tím setkal docela často.

Teď mě ještě napadla článek na slovíčko whom, všichni ho tak nějak pasivně známe, ale se správným použitím ve větě je to horší. Sice je to dost formální slovíčko, ale nějaký malý článek by se rozhodně hodil.

ano, samostatný článek o subjunktivech bude, tam samozřejmě budou i slovesa, které se s tím vážou.

Dobrý den, měl bych námět na článek, který by se měl týkat gramatiky ukončování věty předložkou. V mnoha případech ta věta pak zní lépe. Ovšem je třeba vědět, kde je to vhodné a kde nikoliv.

takový článek tu už máme.

http://www.helpforenglish.cz/…ich-vet.html

tak článek s whom je již tu, bomba.
Teď mě akorát ještě napadla vazba as to, myslím, že by se o ní také dalo něco napsat, již jsem ji také viděl spoustakrát ve form. angličtině, ale s použitím je to opět horší

Dobrý den, chci se zeptat, je zde někde článek o superlativu s infinitivem?..já ani nevím, jak se tato gramatika jmenuje :-D…ale je to např. He's the youngest man to win the race..nebo (zde to není superlativ) "If I have any more news, you will be the first person to know …doufám, že víte co myslím :-D…předem děkuji

je to zmíněno v článku „TO BE vs. TO BEING“ ale samostatný článek tu není.

Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, ale napadlo mě, že by se hodilo napsat článek na slova LIKE/ALIKE/UNLIKE.

mozno strielam privysoko, ale celkom by sa mi pacil serial o writingu. Nie how-to clanok, ale cely serial. Napriklad stale o nejakom inom slohovom utvare, jeho vlasnostiach, obratoch, pre pokrocilejsich(B1-C1).

Myslim, ze by to bolo celkom prospesne. Kamarat na IB(GJH) ma okrem ineho 2hodky tyzdenne anglicku stylistiku a strasne sa vdaka tomu zlepsil. Pred 2 rokmi bol PET, teraz je CPE :-)

alebo ked nie o writingu, tak o speakingu :-)

Za to bych se taky přimlouval :-) (special rozbor writingu nebo speakingu-)

ano ano ano, vím, plánuji… už roky to plánuji. :-)

super :-)

ale no taaak, nenechajte sa tolko prosit :-)

copak o prošení, potřebuju ale DOKOPAT k tomu, abych to už konečně napsal. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.