Help for English

I speak

Na stránce nějakého rodilého mluvčího a učitele jsem našel následující větu: I have been speaking english for 28 years. Neříkám, že to je podle pánů z Oxfordu, ale přijde mu to přirozené, stejně jako mne. Stejně jako J-i-r-i si myslím, že není logický důvod proč to nepoužít.
See for yourself
(Reply starting with Hi Phoenix)

edit1: nicméně myslím, že jsme trošku odbočili od původního problému I speak x I have spoken for 7 years
edit2: ale určitě máte pravdu, že slovníky i LDOCE to vidí na: not in progressive
edit3: a souhlasím i s Jarmi, to proč to slovník zakazuje tu průběhovou formu je, že se v tomto významu se chápe speak jako stavové sloveso, takže není knowing není speaking.

Napadá mne jen, že tím průběhovým se zdůrazní to samotné mluvení. Takže “I have been speaking English for 7 years” by pak bylo, že mluví 7 let (třeba žije v anglicky mluvící zemi) a ne že ten jazyk poznává/zná/umí 7 let.

Ano, to je přesně to jediné, co mě též napadlo.

Zeptám se Cheeryho, odkud má tu větu I speak English approximately 7 years. :-) Protože podle Swana se v případě, že se udává doba, nepoužívá přítomný prostý.

Tak mi to nedalo zeptal jsem rodilych mluvcich co oni rikaji na vetu “I've been speaking English for 7 years”.

American mi rekl, ze je to takto v pohode, Brit mi rekl, ze je to neprirozene. Takze mozna BrE a AmE rozdil? A nebo proste jenom vec nazoru, podobne jako subjunctive a dalsi takoveto jevy.

edit: To nebude AmE a BrE rozdil, spise spatna interpretace toho pravidla o nepouzivani progressive tenses.

edit: To nebude AmE a BrE rozdil, spise spatna interpretace toho pravidla o nepouzivani progressive tenses.

A jak bys to tedy teď interpretoval? :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

A jak bys to tedy teď interpretoval? :-)

He he. To fakt nevim. Nic me nenapada a taky bych to rad vedel.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.