Pokud jsem na někde na chatu,a odcházím,tak.
I am going leaving,bye all. I am going to leave,bye all.
Jaká věta je správně?Že mám v plánu odejít nebo že je to hodně blízká budoucnost?skoro přítomnost?
Díky.
Pokud jsem na někde na chatu,a odcházím,tak.
I am going leaving,bye all. I am going to leave,bye all.
Jaká věta je správně?Že mám v plánu odejít nebo že je to hodně blízká budoucnost?skoro přítomnost?
Díky.
Řekl bych: I'm leaving. nebo I'm about to leave.
Spravně je – I am going to leave, bb -going leaving je spatne taky muzes rict – I have to go, bb
I am going leaving Prag tomorrow. By bylo zřejmě lepší použití ve větě
I am going leaving Prag tomorrow. By bylo zřejmě lepší použití ve větě
I am going leaving Prag tomorrow. je nesmysl
Tak jak tedy bude vypadat budoucí čas s průběhovou formou?
I am going to leave Prague tomorrow?
I am leaving Prague tomorrow.
Omlouvám se,nechápu,jak jsem ty věty vůbec mohl říct
Díky.
I'm going to be leaving tomorrow. I will be leaving tomorrow. I'm leaving tomorrow.
Nic dalsiho s prubehem a budoucim vyznamem me nenapada.
“I am going to leave Prague tomorrow”. = Mám v plánu/hodlám zítra odjet z Prahy.
“I am leaving Prague tomorrow”. = Zítra odjíždím z Prahy. Mám to zařízené, nebo jsem s někým domluvený. Např. mám koupenou jízdenku, nebo mám být zítra již někde jinde tak proto určitě odjedu atd.Prostě jsem v Praze na týden a zítra můj pobyt končí, tak odjíždím.
Tak to aspoň chápu já .
“I am going to leave Prague tomorrow”. = Mám v plánu/hodlám zítra odjet z Prahy.
“I am leaving Prague tomorrow”. = Zítra odjíždím z Prahy. Mám to zařízené, nebo jsem s někým domluvený. Např. mám koupenou jízdenku, nebo mám být zítra již někde jinde tak proto určitě odjedu atd.Prostě jsem v Praze na týden a zítra můj pobyt končí, tak odjíždím.
Tak to aspoň chápu já .
Chapes to spravne
Přesně tak
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.